Güncel Haberler

Maccabi, Cline ile Anlaşmak Üzere

Turkish Airlines Euroleague‘in bu sezon hayal kırıklığı yaratan ekiplerinden biri olan Maccabi Tel Aviv uzun rotasyonuna takviye yapmaya hazırlanıyor.

İsrail vatandaşlığı bulunan ve bir önceki sezon Hapoel Holon forması ile de etkili bir performans geçiren, sonrasında Brescia‘ya transfer olan T.J. Cline ile büyük ölçü de anlaştılar. Hatta İtalyan ekibinin başkanı da bu transferin yakın zamanda tamamlanacağını açıkladı.

2.06 metre boyunda olan 26 yaşındaki Birleşik Amerikalı 4 numara, Serie A’da 13 maçta 11.6 sayı, %24.2 3sayı, 4.4 ribaund, 2.4 asist ve EuroCup’da 9 maçta ortalama 10.4 sayı, %40.0 3sayı, 4.7 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Cline, yüksek basketbol IQ’su, topu yere vurabilmesi, birebirde adam eksiltebilmesi, 3 sayı tehditi ve savunmada da her geçen gün gelişen performansı ile Holon’dan sonra Brescia’da da iyi bir performans sergiledi, tecrübe kazandı. Artık sadece potadan uzakta değil, potaya yakın da etkili olabileceğini gösterdi. Özetle Cline, potansiyelini artık sahaya yansıtmaya başladı. Her geçen gün gelişimini sürdürüyor ve artık komple bir hücum silahı olmaya çok yaklaştı. İsrail’deki yumuşak basketbolun ardından Serie A’da ve EuroCup’da da bu potansiyelini sahaya koyabileceğini gösterdi. Şimdi kendisini Euroleague sahnesinde kanıtlama fırsatı gelecek önüne. Maccabi’nin 4 numarada Bender ve Caloiaro gibi isimlerden yeterli katkı alamıyor olması da onun için önemli şans olacak. Tabiki Euroleague sertliğinde işi kolay olmayacaktır ama alternatif bir oyuncu olarak beklentilerin çok üst seviyede olmamaması ve İsrail liginde de yerli olarak forma giyebilecek olması takıma çabuk adapte olmasına yardımcı olup, verimini arttıracaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …