Güncel Haberler

Bursaspor’da Jones Gidiyor, Zubcic Geliyor

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor‘da değişim devam ediyor.

Koç Alimpijevic’i göreve getiren Bursaspor’da bu sezon beklentileri karşılayamayan Perry Jones ile yollar ayrılıyor ve yerine Trabzonspor’dan hatırlayacağımız Tomislav Zubcic‘i getiriyorlar Sportando’nun haberine göre.

2.11 metre boyunda olan 29 yaşındaki Jones, 9 BSL maçında 19.9 dakika süre alırken 6.4 sayı, 3.3 ribaund, 1.2 asist ve 7 EuroCup maçında ise 23.6 dakika sahada kalırken 8.7 sayı, 1.9 ribaund, 1.4 aist istatistikleri ile katkı vermiş, belirttiğim gibi beklentilerin altında kalmıştı.

Hırvat 4 numara ise bu sezon henüz bir takımda foma giymezken, geçen sezon VTB Ligi ekiplerinden Enisey‘de forma giymişti. 2.11 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli isim VTB’de 16 maçta ortalama 28.3 dakika süre alırken 15.5 sayı, %44.1 3sayı, 5.7 ribaund, 2.1 asist, 1.1 top çalma istatistikler ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Zubcic atletil özellikleri ile ön plana çıkan ve 2.11 metre boyunda olmasına rağmen çabuk ayakları ile yüzü dönük potaya giden, çember atlında da yüksek yüzdeyle bitirebilen bir forvet ki bu özellikleri sayesinde açık alanda da etkili bir bitirici, ribaundu aldıktan sonra topu da yere vurabilen bir uzun. Yarı saha hücumlarında aşağı yukarı her silaha sahip. Dış şut tehditi, potaya penetre edip kendi skorunu yaratabilmesi ve ikili oyunlar sonrası hem dışarı hem de potaya devrirelerek üretebilen bir uzun. Ayrıca bencil bir oyuncu değil ve Yugoslav ekolünden gelen her uzun gibi pas yeteneğine sahip, saha görüşü iyi. Fiziksel oynamayı çok sevmediği için boyunun avantajını fazla kullanamayor özellikle boyalı alanda. Her ne kadar potadan uzak kalmayı sevse de hücum ribuandlarına girdiğinde takımına katkı veren bir forvet. İşin savunma tarafında ise agresif ve çalışkan bir isim değil. Ama adam değişmelerde çabuk ayakları ile kısanın karşısında kalabilmesi ve yüzü dönük hücum eden forvetlerin şutlarını bozabilmesi ve penetrelerinde kolay yenilmemesi gibi artıları var diyebiliriz.

Özetle potansiyeli çok yüksek olan ama bunu bir türlü sahaya yansıtamayan Jones yerine çok daha faydalı olacak bir transfer olduğunu düşünüyorum. Ancak Zubcic’in hücumda artıları olduğu gibi savunmada da yumuşak kalacağı bir gerçek, yani bu alanda zaten zorlanan Bursaspor’a güç katması beklenmemli. Özellikle boyalı alanda etkili olan kalın uzunlara karşı işi zor olacak ki Kadji’nin de aslında benzer bir oyuncu olduğunu düşündüğümüzde Bursa’nın yine uzun savunmasında ve çemberi korumada sorun yaşayacağı bir gerçek.

https://www.youtube.com/watch?v=CvIutefshQU

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …