Güncel Haberler

RESMİ: Sırbistan’ın Yeni Koçu Kokoskov Oldu

Sırbistan Basketbol Federasyonu yaptığı duyuru ile milli takımın başına Igor Kokoskov‘un getirildiğini açıkladı. Böylece koç Djordjevic’den sonra boşalan baş antrenör koltuğunun yeni sahibi belirlenmiş oldu.

Federasyondan yapılan bu resmi açıklamayla birlikte NBA takımlarından Sacramento Kings’de asistan koçluk yapan Igor Kokoskov Sırbistan Erkek A milli takımının başına geçti.

Kokoskov daha önce Sırbistan milli takımında koç Zeljko Obradovic’in asistanı olarak 2004-2005 yıllarında görev almıştı. Sonrasında ise baş antrenör olarak Gürcistan’ı çalıştırmış ve 2011, 2013 ve 2015 yıllarında olmak üzere 3 kez takımını EuroBasket’e taşımayı başarmıştı. Kokoskov’un kariyerindenki en büyük başarısı ise Slovenya’nın başında EuroBasket 2017 şampiyonluğuna ulaşmasıydı.

Kokoskov önümüzdeki dönem FIBA takviminde yer alan Şubat ayında oynananacak EuroBasket 2021 elemelerinde ve Haziran ayında Belgrad’ın ev sahipliğinde oynananacak 2020 Olimpiyat elemlerinde takımının başında yer alacak. Kokoskov sezon içinde oynanacak eleme maçları için kulübü Sacramento Kings’den gerekli izinleri almış durumda tıpkı koç Scariolo’nun İspanya için Toronto’dan aldığı gibi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveand, Orlando’yu Bir Kez Daha Çift Haneli Farklarla Yendi

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 2. maçında Cleveland Cavaliers konuk ettiği Orlando Magic‘i 96-86’lık …