Güncel Haberler

Galatasaray’dan Derbide Fenerbahçe’ye Farklı Tarife!

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi 5.hafta mücadelesinde Sinan Erdem’de ezeli rakibi Fenerbahçe Beko‘yu konuk eden Galatasaray Doğa Sigorta, güçlü rakibini 83-64’lük skorla hezimete uğrattı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sarı kırmızılılarda kenardan gelen Greg Whittington 20 sayı, 9 ribaund, 4 asist ile maçın yıldızı olurken, Tai Webster 17 sayı, 4 aist ve Aaron Harrison 14 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 4 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Fenerbahçe Beko‘da ise Nando De Colo 16 sayı, 7 ribaund, 4 asist ile en skorer olurken Derrick Williams 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve Kostas Sloukas 12 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile takımlarını ayaktat tutmaya çalıştılar.

EDİTÖR YORUMU:

Fenerbahçe’nin sezon başından beri takım olamadığını, Williams ya da De Colo’nun bireysel çabaları, zaman zaman da Sloukas’ın sazı eline alması ile ayakta kalmaya çalıştıklarını söylemiştik. Vesely de sakatlıktan döndükten sonra halen adapte olabilmiş değil. Euroleague sahnesinde bu eksilerin etkisini fazlasıyla görmüşlerdi, ligde ise biraz daha rahat olmaları beklenirken Galatasaray da onlara sert bir darbe indirdi Sinan Erdem’de. Koç Obradovic geldiğinden beri en kötü sezon başlangıçlarından birini yapan Sarı Lacivertliler maçın ilk yarısında yine De Colo’nun bireysel çabaları ile maçta kalmayı başardı. Ancak ikinci yarı ile beraber Galatasaray’ın kenardan gelen Whittington’un enerjisi ile vites arttırmasına karşılık veremediler. Takım savunmasını oturtamayan rakibi karşısında topu iyi paylaşan ve Websters ile Harrison’ı da devreye sokan sarı kırmızılılar De Colo ve Sloukas’a da Can, Göksenin, Webster, Harrison’ın savunmadaki çabaları ile önlem alınca son çeyrekle beraber fark açılmaya başladı. Auguste, Moore, Whittington, Ege de pota altında Vesely, Williams, Ahmet üçlüsünün devreye girmesini engelledi. Sarı lacivertliler Whittington’a da bir eşleşme bulamayınca Birleşik Amerikalı forvet birebirde Fenerbahçe savunmasını enerjisi ve atletizmi ile yıkan isim oldu. Takımını çok iyi hazırlamış olan koç Erdoğan başta olmak üzere, Whittington ve tüm Galatasaray takımı alkışları fazlasıyla haketti. Fenerbahçe de bir kez daha sert bir uyarı aldı. Acilen toparlanıp takım olma yolunda ciddi adımlar atmazlarsa iki platformda da sezon onlar için çok acılı geçecek…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …