Güncel Haberler

Sırbistan Bogi Şov ile İtalya’yı Farklı Geçti!

Dünya Kupası D grubundaki liderlik mücadelesi şampiyonluğun en büyük favorisi olan Sırbistan süper yıldızı Bogdanovic liderliğinde İtalya‘yı 92-77 geçerek bir kez daha rakiplerine göz dağı verdi.

Maç çok yüksek tempoda başladı İtalya’nın istediği gibi ama bundan faydalanan Sırbistan oldu ve Bogdanovic’in üst üste üçlükleri ile ilk 10 dakikayı 28-23 önde geçtiler. İkinci çeyrekte takımlar biraz daha tempoyu düşürseler de bu kez pota altında etkili olan Sırbistan farkı açmaya devam etti ve devreye 50-42 önde girdiler. 3.çeyrekte ise İtalya’nın hücum edecek enerjisi kalmadı ve sert Sırp savunmasına karşı çarpıp boş dönmeye başladılar, sadece 15 sayıda kaldıkları bu çeyrekle beraber fark da çift hanelere çıktı ve son çeyreği rahat oynayan Sırbistan, İtalya’nın yaklaşmasına izin vermeyerek 15 sayı farkla kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Sırbistan’da Bogdan Bogdanovic 31 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile tam anlamıyla şov yaparken, Nikola Jokic de 15 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile ona eşlik etti. İtalya’da ise Danilo Gallinari‘nin 26 sayı, 8 ribaundluk performansı ve Marco Belinelli’nin 15 sayı, 2 ribaund, 4 asistlik katkısı galibiyet için yeterli olmadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Pesic, Almanya’ya Kaybettikileri Final Maçı Sonrası Konuştu

2023 FIBA Dünya Kupası final maçında Sırbistan, rakibi Almanya’ya 83-77’lik skorla kaybederek turnuvayı gümüş madalya …