Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor Yeni Forveti Riley’i Açıkladı

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından biri olan Bursaspor 3 numara hamlesini Fransa’dan yaptı.

Geçtiğimiz sezon Chalon Saone forması giyen 1.98 boyunda olan ve 34 yaşındaki Birleşike Amerikalı Mykal Riley ile anlaştılar. Pro A’da forma giydiği 33 maçta ortalama 24.0 dakika parkede kalırken, 9.2 sayı, %39.3 3sayı, 3.4 ribaund, 1.7 asist, 1.6 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Tecrübeli forvet günümüz basketbolundaki ideal 3 numara özelliklerine sahip bir oyuncu. İlerleyen yaşına rağmen halen atletik özelliklerini koruyor ve oyunun iki alanında da enerjik bir oyuncu. Hücumda dış şutları ile etkili olduğu gibi rakip pota altında ribaundlarla da takım arkadaşlarına ikinci şans sayıları kazandırabilen bir forvet. Bencil değil, pas vermeyi seviyor ve daha da önemlisi tecrübesi artı pozisyon bilgisi ile savunmada çaldığı toplarla da takımına ivme kazandıran çalışkan bir oyuncu. Bursaspor Jones ve Freeman hamleleri ile birlikte Riley’nin de eklenmesiyle çok tempolu, atletik ve izlemesi keyif veren bir takım olacak yeni sezonda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …