Güncel Haberler

RESMİ: Ormanspor’dan Christmas Hamlesi

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından olan Ankara temsilcisi OGM Ormanspor pota altına bir takviye daha yaptı.

Daha önce ülkemizde Galatasaray forması da giymiş olan ve son olarak Filipinler’de Hotshots forması giyen 2.06 boyundaki 1991 doğumlu Rakeem Christmas ile anlaştılar. Birleşik Amerikalı oyuncu hem 4 hem de 5 numarada süre alabiliyor. Filipinler ekibi ile sadece 3 maça çıkmış ve ortalama 35.3 dakika süre alırken 13.7 sayı, 12.0 ribaund, 2.0 asist, 1.0 blok istatistikleri yakalamıştı.

Christmas’ın basketbol efsanesi Michael Jordan’ın damatı olduğunu da hatırlatayım.

Atletik özellikleri ve güçlü fiziği ile 2017 yazında Galatasaray’a geldiğinde de ses getirmişti. Ancak sergilediği performans ile hayal kırıklığı yaratmıştı. BSL’de 5 maçta sadece 9.8 sayı, 3.4 ribaund ile oynamış ve Kasım ayında yollar ayrılmıştı. 2015 yılında 2.tur 36.sıradan seçilmiş bir oyuncu olarak kariyeri boyunca beklentileri karşılayamadı. 2019 yılında Filipinler’deki 3 maçın öncesinde Porto Riko’da sadece 3 maçta forma giymiş, koskoca 5 aylık dönemi sadece 6 resmi maçta görev alarak tamamlamıştı. Mental olarak olgunluk seviyesi düşük olan, atletizm ve ribaundlara verdiği katkı dışında takım savunmasına uyum ve sertlik, hücumda üretkenlik gibi konularda henüz ham durumda olan, kendini hiç geliştirmeyen bir oyuncuydu. Geçen sezonu da neredeyse tamamen boş geçirdiğini düşündüğümüzde Ormanspor’un bu transfer ile birlikte büyük risk aldığını söyleyebiliriz…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …