Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka Ragland ile Anlaştı

Önümüzdeki sezon Eurocup‘da mücadele edecek olan koç Ernak yönetimindeki Darüşşafaka Tekfen oyun kurucu pozisyonuna tanıdık bir ismi getirdi.

Ülkemizde Pınar Karşıyaka forması da giymiş olan ve geçtiğimiz sezon Kızıl Yıldız‘da izlediğimiz Joe Ragland, yeni sezonda tekrar ligimize geri dönmüş olacak.

1.82 metre boyunda olan 1989 doğumlu tecrübeli solak oyun kurucu, geçtiğimiz sezon Eurocup’da 16 maçta görev alırken 14.8 sayı, %35.4 3sayı, 1.9 ribaund, 6.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Adriyatik Lig şampiyonluğuna ulaşılmasında da önemli katkı veren Ragland, sezonu 10.7 sayı, 2.1 ribaund, 5.7 asist istatistikleri ile tamamlamıştı.

Solak oyun kurucu Karşıyaka’da iyi bir dönem geçirmemiş olsa da Kızıl Yıldız’da adeta rehabilite olmuş bir görüntü verdi. Çok daha konsantre çok daha istekli bir Ragland izledik Sırp ekibinde, özellikle deliciliğini daha etkili kullanan, daha doğru tercihler yaparak verimliliğini arttırmış bir guard vardı karşımızda. Eskisine nazaran takım arkadaşlarını daha çok oyuna sokan ve yaptığı liderlikle Kızıl Yıldız taraftarının da gönlünü kazanan Birleşik Amerikalı oyun kurucu, Eurocup seviyesinde Daçka’ya değer katacak bir isim. Koç Ernak’ın özgürlüklere dayanan sisteminde kredisinin yüksek olacağını ve kendisine tanınan bu şansı iyi değerlendirirse takımı da farklı yerlere taşıyabileceğini düşünüyorum. Özetle Karşıyaka’daki değil Kızıl Yıldız’daki Ragland Daçka’ya değer katar, seviye atlatır.

https://www.youtube.com/watch?v=jdp68dPGWOA

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …