Güncel Haberler

Mantzaris Unics Kazan Yolunda!

Koç Blatt’ın sisteminde kendisine bir yer bulamayan ve takımla beraber kötü bir sezon geçiren Olympiakos‘un tecrübeli guard Vangelis Mantzaris‘in yeni rotası belli oluyor.

Kırmızılar ile 2020 yazına kadar kontratı bulunan Yunan guard yönetim ile görüşüp serbest kalma konusuna sıcak bakıyor. Bu noktada kendisinin durumunu yakından takip eden bir ekip de var.

Yunan koç Priftis’in çalıştırdığı Rus ekibi Unics Kazan onu kadrosuna katmak için hazırda bekliyor ve Yunan guardın hoşuna gidecek cömert teklifleri de hazır. Mantzaris’in serbest kalmasına koç Blatt’ın de onay vermesi ve yakın zamanda işlemlerin tamamlanması bekleniyor.

1.96 boyunda olan 1990 doğumlu tecrübeli guard geride bıraktığımız sezon Euroleague sahnesinde 27 maçta boy gösterirken 12 dakika süre alabilmiş ve 1.4 sayı, %21.1 3sayı, 1.6 ribaund, 1.2 asist istatistiklerinde kalmıştı. Mantzaris kariyeri boyunca bir yıldız potansiyeline sahip değildi ancak tamamlayıcı guard olarak hep verimli performanslar sergiledi ve Kırmızılar’ın ulaştığı Euroleague şampiyonluklarında da savunması, organizasyon becerileri ve kritik yerlerde bulduğu ekstra sayılarla katkısı olan bir isimdi. Koç Blatt’ın sisteminde yeri olmadığı net ve bence de kariyerini yeniden ayağa kaldırmak adına daha fazla sorumluluk alabileceği bir takıma gitmesi lazım ki Yunan koç Priftis’in çalıştırdığı Unics Kazan gayet doğru bir adres.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …