Güncel Haberler

Tatum, NBA Tarihindeki En Büyük Kontratı İmzalayarak Celtics’de Kalıyor!

The Athletic’in Pazartesi günü yayınladığı habere göre Jayson Tatum, takımı Boston Celtics ile kendisini NBA tarihinin en çok kazanan oyuncusu yapacak beş yıllık, toplam 314 milyon dolar değerinde yeni bir sözleşme imzaladı.

Yeni anlaşma 2025-26 sezonundan itibaren başlayacak ve beş kez All-Star seçilen oyuncuyu 2029-30 sezonuna kadar Boston’da tutacak.

Tatum’un yeni süper maksimum kontratı tamamlandığında NBA tarihinin en büyük kontratı olacak ve geçtiğimiz sezon takım arkadaşı Jaylen Brown’ın imzaladığı ve kendisine 304 milyon dolara kadar ödeme yapacak beş yıllık rekor anlaşmanın yerini alacak.

26 yaşındaki Tatum, 2020’de Boston ile imzaladığı beş yıllık 163 milyon dolarlık sözleşme uzatmasının son yıllarına giriyor. Yeni uzatma kapsamında gelecek sezon 51,4 milyon dolar, son yıl ise 71,4 milyon dolar kazanacak ve yıllık ortalama 62,8 milyon dolar kazanacak.

Tatum 26.9 sayı, 8.1 ribaund, 4.9 asist ortalamaları ve saha içinden yüzde 47 şut isabetiyle üst üste üçüncü kez NBA’de sezonun en iyi beşine seçilmeyi başardı. Bu rakamlar, Dallas Mavericks’e karşı kazandıkları şampiyonluk getiren 5. Maçtaki 31 sayı da dahil olmak üzere altı kez 30 sayıyı aştığı playoff koşusu sırasında maç başına 25 sayı, 9.7 ribaund ve 6.3 asiste yükseldi.

Tatum yedi yıllık kariyeri boyunca beş kez All-Star seçildi. Celtics Tatum’u 2017 NBA Draftında 3. sıradan seçmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Wolves, Deplasmanda Dallas’ı Yenip Süpürülmekten Kurtuldu

NBA Batı Konferansı final serisi 4. maçında Minnesota Timberwolves deplasmanda Dallas Mavericks‘i 100-105’lik skorla geçerek …