Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia’nın Yeni Koçu Laso Oldu!

Koç Pablo Laso, ülkesine geri döndü ve Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Baskonia ile 2026-27 sezonunun sonuna kadar sürecek 3 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Baskonia Vitoria-Gasteiz, Laso ile 3 yıllık sözleşme üzerinde anlaşmaya vardığını resmen açıkladı. Anlaşma 2026-27 sezonunun sonuna kadar geçerli olacak.

Bayern’den yapılan açıklamaya göre Laso ailevi nedenlerden dolayı kulüpten ayrılmıştı. Laso, Bayern’deki tek sezonunda Almanya Ligi şampiyonluğunu kazandı.

Ancak Bayern EuroLeague’de başarılı olamadı ve normal sezonu sadece 13 galibiyet ve 21 mağlubiyetle tamamladı.

Laso 1984’ten 1995’e kadar Baskonia’da oynadı. Bu kulüple Copa del Rey’i kazandı ve 1995’te turnuvanın MVP’si seçildi.

Laso, Bayern’e katılmadan önce 2011’den beri Real Madrid’in baş antrenörlüğünü yapıyordu. İspanya’nın başkentindeki uzun görev süresi boyunca, 2015 ve 2018’de iki kez EuroLeague şampiyonluğunu kazandı ve takımı altı İspanya ligi kupası, altı İspanya Kupası ve altı İspanya Süper Kupası’na taşıdı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

İDDİA: Baskonia’dan Sonra Barça da Lakovic ile İlgileniyor

Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan İspanyol ekiplerinden ikisi koç arayışı içerisinde. İspanya’da çeşitli kaynakların doğruladığı …