Güncel Haberler

2023-24 Euroleague Final Four MVP’si: Kostas Sloukas

Berlin’de düzenlenen Turkish Airlines EuroLeague Final Four organizasyonunun final maçının ardından MVP ödülü de sahibini buldu.

Şampiyonluğa ulaşan Panathinaikos‘un Yunan maestrosu Kostas Sloukas ödülün sahibi oldu.

İnanılmaz Panathinaikos takımı yedinci EuroLeague şampiyonluğunu elde etmeyi başardı. Bir noktada bu gerçekleşmeyecek gibi görünüyordu çünkü rakipleri 14 sayı öndeydi ve çok daha güçlü görünüyordu. Ardından Atina ekibi büyük bir geri dönüşe imza atarak 95:77’lik skorla şampiyonluğu kazandı.

Kostas Sloukas bu üç gün boyunca Uber Arena’daki şampiyonluk yarışına en büyük katkıyı özellikle finalde yaptı. Maçı sahadan tek bir şut bile kaçırmadan (6-6) 24 sayıyla tamamladı. Dokuz serbest atışın sekizinde isabet buldu, üç asist yaptı, iki ribaund aldı ve en çok ihtiyaç duyulduğu anda en iyi performansını sergiledi.

Bu Yunan oyun kurucu için sekizinci Final Four’du ve finaldeki performansıyla EuroLeague’de oynadığı final maçı sayısında Matjaz Smodis’i geride bıraktı. MVP ödülü Panathinaikos’a en büyük rakipleri Olympiacos’tan katıldığı sezonun tacı oldu. Bu şekilde, takımın en önemli parçası ve omuzları üzerine inşa edildiği birey olma beklentilerini tamamen haklı çıkardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Guduric, Panathinaikos Maçı Öncesi Konuştular

Berlin’de düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonu yarı final maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, koç …