Güncel Haberler

Kemba, Monaco’ya Transfer Sürecini Anlattı

Turkish Airlines EuroLeague ekiplerinden AS Monaco geçtiğimiz günlerde transferde bombayı patlatmış ve eski NBA yıldızı Kemba Walker’ı kadrosuna katmıştı. NBA’de daha önce 4 kez All-Star seçilen Walker, Fransa Betclic ELITE Pro A şampiyonuna transferinin ardından açıklamalarda bulundu.

Monaco’ya transfer süreciyle ilgili konuşan Kemba Walker, “Monaco benimle çok ilgilendi ve ben de beni isteyen, bana inanan bir kulübün parçası olmak istedim. Yöneticilerin takımı başka bir seviyeye çıkarabileceğimi düşündüklerini gördüm. Beni ikna eden ve Monaco’ya katılmaya karar vermemi sağlayan şey buydu. Dahası, burası biraz zaman geçirmek ve yeni hayat tecrübeleri kazanmak istediğim olağanüstü bir şehir. Bu yüzden gerçekten eğlenceli bir süreç olacak ve bu fırsatı dört gözle bekliyorum. Sadece yüksek seviyede basketbol oynamaya devam etmek istiyorum ve Monaco bunu yapmama olanak sağlıyor” açıklamasını yaptı.

Monaco’nun kendisiyle temasa geçmesinin ardından araştırma yaptığını da ifade eden Walker, “Temas halinde olduğumuzdan beri elimden geldiğince araştırma yaptım. Takım hakkında bilgi aldım ve bir anda önceki sezonun nasıl geçtiğini öğrendim. Bu çocukların uzun bir yol kat ettiklerini biliyorum ve onları bir sonraki seviyeye taşımayı umuyorum” dedi.

Monaco’ya daha önce de giden Kemba Walker, “Şehrin güzelliğini hatırlıyorum ve orada harika zaman geçirdim. Biraz alışveriş yaptım ve harika otelleri ziyaret ettim. Herkes çok cana yakın ve misafirperverdi. Bunu tekrar yapmak ve Monaco’daki insanları tanımak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni takım arkadaşları hakkında konuşan Walker, “Hepimiz Mike James’in ne kadar özel bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Onun oyun tarzını ve yaratıcılığını seviyorum. Oyun için muazzam bir tutkusu var ve bunu gösteriyor. Kendine büyük güveni olduğunu düşünüyorum ve onunla birlikte sahada olacağım için heyecanlıyım. Çok eğlenceli olacak. Ve birkaç isim daha vermek gerekirse, çok iyi bir oyuncu olduğunu düşündüğüm Alpha Diallo ve ayrıca Donta Hall hakkında konuşabilirim” sözlerini söyledi.

NCAA’den takım arkadaşı Shabazz Napier ile de bu süreçte konuştuklarını söyleyen tecrübeli oyuncu, “EuroLeague hakkında sadece iyi şeyler duydum. Bu organizasyonda oynayan birçok arkadaşım var. Eski kolej takım arkadaşlarımdan biri ve en yakın arkadaşlarımdan biri olan Shabazz Napier, bu kararı vermem için bana birçok tavsiye verdi ve bu, kendimi iyi hissetmeme yardımcı oldu. Ona teşekkür ederim Çocukluk ve lise arkadaşlarımdan bahsetmiyorum bile. EuroLeague’e gelince, denizaşırı ülkelerde oynayan birçok oyuncu tanıyorum ve hepsi de bu müsabaka hakkında olumlu geri bildirimler aldı. Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum ve olağanüstü bir an olacak” açıklamasını yaptı.

Sadece kazanmak istediğini ifade eden Walker, “Sadece kazanmak istiyorum. Kazanmak ve bunu yaparken eğlenmek. Tecrübelerimi takımla mümkün olduğunca paylaşmak istiyorum. Takım benden ne isterse yapmaya hazırım. Kelimenin tam anlamıyla takım arkadaşlarım benden ne isterse yapmaya hazırım. Her gece basketbol oynamaktan keyif almak ve son derece rekabetçi olmak istiyorum ve EuroLeague’de durumun böyle olduğunu biliyorum. Cesur ve kararlı rakiplerle mücadele etmenin zor olduğunu biliyorum. Ben de sahada böyle olmak, en iyilere karşı mücadele etmek istiyorum” dedi.

NBA’e dönüp dönmeme konusunda ise başarılı oyuncu, “NBA tabii ki ana hedefim ama orada uzun yıllar oynadım. Şimdilik sadece yeni macerama, sahip olacağım yeni hayatla birlikte beni bekleyen bu tecrübeye odaklanmış durumdayım. Monaco’daki bu fırsatı değerlendirmek için çok heyecanlı ve istekliyim. Şehri keşfetmek ve insanlarla, takım arkadaşlarımla, personelle ve kulübü çevreleyen her şeyle tanışmak için sabırsızlanıyorum. Harika anlar yaşayacağız. Başlamak için sabırsızlanıyorum” sözlerini söyledi.

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Asvel, Deplasmanda Blois’yu Ezdi Geçti

Fransa Betclic ELITE Pro A 29. hafta mücadelesinde LDCL Asvel Villeurbanne konuk olduğu Ada Blois‘yı …