Güncel Haberler

Gaziantep GM’i Boray Dai, Cuma Gününe Kadar Kararlarını Açıklayacaklarını Belirtti

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden ciddi etkilenen illerden biri de Gaziantep olmuştu.

Şehrin Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde mücadele eden temsilcisi Gaziantep Basketbol adına GM Boray Dai açıklamalarda bulundu.

SportsTV’ye konuk olan Dai, lige verilen kupa arası nedeniyle yabancı oyuncuları ülkelerine gönderdiklerini belirtirken deprem esnasında yalnızca Carmichael’ın şehirde bulunduğunu söyledi.

Dai, aynı zamanda lige devam edip etmeme konusunda Cuma gününe kadar bir karar vermeleri gerektiğini de ekledi.

Dai’ın ifadeleri şu şekilde:

Deprem anında burada olmadığımız için oyuncuların psikolojisi bir nebze daha iyi durumda. Depremi yaşasalardı çok daha farklı durumlar olabilirdi. Gaziantep’te sadece bir oyuncumuz vardı, Jackie Carmichael. Zaten haberi ilk ondan aldım. Onu direkt eşimin yanına gönderdim, 2-3 gün bizimle kaldı. İstanbul’a da ben götürdüm onu. Tabi şu anda yaşananlar onlar için kolay değil.

Afetler Amerika ve Avrupa’da da oluyor ama o tabloyu televizyondan izlemeleri, enkazları görmeleri onların kafasında tedirginlik oluşturdu. Ara döneme denk gelmesi kafalarının rahatlaması açısından bize bir miktar yardımcı olacak diye düşünüyorum. Hepsiyle irtibat halindeyiz. Türk oyuncular bu konuda onları rahatlatan en büyük faktörlerden. Yabancı oyuncularımızın hepsi ülkelerine gitti. Onlara 16-17 Şubat’a kadar süre verdik, bu tarihlerde tekrar toplanacağız dedik. Tabi bu süreçte lige devam edip etmeme konusunda bir karar vermemiz gerekiyor. Bu konuda da bizden haber bekliyorlar. Sürecin nasıl işleyeceğine bakacağız. Cuma gününe kadar bir karar alıp yolumuza bakmamız gerek.

Şehrin önde gelen insanlarıyla, kulüp başkanıyla görüşmeler yapacağız. Şöyle bir şey var maçlar burada mı oynanır başka şehir de mi oynanıyor onların hepsinin planını yaptık yani A planı, B planı, C planı oluşturduk. Devam etmemiz çok kolay olmayacak. Avrupa Kupası’nda çeyrek final oynayacak olmamış bir avantaj. Sadece bu şehrin değil, bölgenin de morale ihtiyacı var. Futbol takımı çekildi tabi ama bizim Avrupa Kupası’nda olmamız, orada bir kupa hedefi heyecanı yaşamamız belki ileride bu bölge insanına moral olur diye düşünüyoruz. Dediğim gibi bu sadece düşünce. Henüz alınmış bir karar yok. Yönetim kurlumuzu buna karar verecek. Cuma gününe kadar bunlar masaya yatırılır, bütün planlar ortaya dökülür. En sağlıklı kararın verileceğini ümit ediyorum.

Antep’te maçlar oynanır mı oynanmaz mı ona da bakılır tabi. Antep’te olmazsa başka nerede oynanır ona da bakılır. Çok da kolay gözükmüyor tabi. Başka şehre gittiğinizde takımın konaklaması gerekiyor ki bugün bir otelde konaklamanın bedelini hepimiz biliyoruz. Önümüzde 2.5 ay gibi bir süre var ve bunu güne vurunca çok ciddi bir rakam yapıyor. Çok da kolay değil şu süreçte bu paralarla bu imkanları sağlamak. Dolayısıyla eğer devam edersek bizim için hangi koşul avantajlıysa onu değerlendireceğiz mutlaka.

Sports TV

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …