Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Anadolu Efes – FC Bayern Munich

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de FC Bayern Munich‘i konuk edecek.

20 Ocak Cuma günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarından izleyebilecekler. Ben de her zaman olduğu gibi sizler için temsilcimizin maç önizlemesini hazırladım, keyifli okumalar.

Tempo Tempo Tempo

İki farklı basketbol anlayışına sahip takımının karşılaşmasını izleyeceğiz. Anadolu Efes, yüksek tempoyu seven, olabildiğince rakip savunma yerleşmeden geçiş hücumları ya da erken organizasonlarıyla, kısalarının yaratıcılığını kullanarak skor üretmeyi seven bir takım. Bayern ise hücum potansiyeli sınırlı, yarı sahada dengeli ve uzun hücumlar yapmayı seven, yarı saha savunmasında sert ve fiziksel bir takım. İşte bizim onlara üstünlük kurabilmemiz için oyunu eşitleyebilecekleri yarı saha basketbolundan uzak durmamız, onları düzenden çıkarmamız gerekecek. Larkin’in sakatlık sonrası artık tam olarak ritmini bulmuş olması, geçen hafta Micic ile beraber eski günleri hatırlatan bir performans sergilemeleri keyifleri yerine getirmiş durumda. Bu maçta da onların liderliğinde tempoyu forse ederek açık alanda Bryant, Beaubois, Clyburn gibi bitiricileri de efektif kullanmamız gerekecek.

Clyburn Zamanı

Son haftalarda hücumda Larkin’in dönmesiyle işler yoluna girmeye başlamış olsa da Clyburn’de gözle görülür bir düşüş var. Elbette sezon başında beri alternatifinin olmaması nedeniyle hem Euroleague hem de BSL’de onun üstüne çok yük bindi, Polonara’dan da verim alınamamasıyla yükü daha da arttı ve haklı olarak son maçlarda fiziksel anlamda bir düşüş yaşadı. Haftasonu nihayet koç Ataman onu BSL maçında dinlendirebildi ve bu kısa soluklanma bile ona iyi gelecektir. Bayern gibi fiziksel bir takım karşısında illa ki maçı zaman zaman yarı sahada oynamak zorunda kalacağız. İşte bu zamanlarda onun forvetten üreteceği birebirler savunma dirençlerini kırmamızda çok ama çok değerli olacak. Geçen sezonlarda koç Trinchieri, Larkin ile Micic’i sert faullerle yıpratma yoluna gidiyordu. Ama şimdi Clyburn faktörüyle beraber kime faul yapacakları konusunda şaşıracaklarını söyleyebiliriz. Ayrıca tempo yapmamız gereken bu maçta Clyburn’ün savunma ribaundu sonrası dribbling ile takımı hızlı hücuma çıkarmasına da çok ihtiyacımız olacak.

Pota Altında Rubit’e Dikkat

Bayern hücum silahları sınırlı olan bir takım. Ama yine de kesinlikle hafife almamak lazım. Winston ile Walden sağı solu belli olmayan, ritmlerini bulduklarını can yakabilen guardlar. Son haftalarda en istikrarlı, en güvenilir ellerinin ise Rubit olduğubu belirtmek lazım. Tecrübeli uzun hem yüzü dönük hem de sırtı dönük oynayabilmesi, hem de orta mesafeden yüksek yüzdelli bir şut tehditinin bulunmasıyla Efes savunmasının dengesini bozabilecek bir isim. Gerek M’Baye gerekse Singleton’ın ona ekstra önlem almaları gerekiyor. Geçen hafta yine İstanbul’da ama Anadolu yakasında, Fenerbahçe potasına tam 21 sayı bırakmıştı…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …