Güncel Haberler

RESMİ: Seeley’in İkinci Bayern Kariyeri Başladı! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden FC Bayern Munich guard rotasyonundaki sakatlıklar ve verimsizlik nedeniyle bir takviye yapmayı uygun gördü.

Bu sezon Fransa’da Gravelines forması ile izlediğimiz daha önce de 2020-21 sezonunda Bayern’in başarısı için mücadele etmiş olan D.J. Seeley ile sezon sonuna kadar kontrat imzaladıklarını duyurdular.

1.93 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli 2 numara, Pro A’da bu sezon çıktığı 13 maçta ortalama 26.0 dakika süre alırken 12.8 sayı, yüzde 41.1 3sayı, 2.1 ribaund, 2.6 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Seeley son yıllarda Avrupa basketbolunda izlediğimiz en dengeli, en saf şutörlerden biri. Gerek ceza üçlüklerinde gerekse dribbling üstü üçlüklerde yüksek yüzdeyle oynuyor. Tepe ikili oyunlarında dribblingi kesmeden eşleşmeye göre bulduğu üçlükler ya da bir kaç dribbling ile potaya giderek bulduğu orta mesafelerle de etkili olmayı biliyor. Özellikle bu alanda ilerleyen yaşına rağmen kendisini çok geliştirdi, artık savunmacısından teması alıp geriye ya da yana adım alarak kendisine alan açabiliyor ki bu noktada bulduğu şutları durdurmak neredeyse imkansız, onun ritminin insafına kalıyor savunmacılar. Ceza atışlarında da acele etmiyor, savunmayı doğru okuyup fakeleri de doğru bir şekilde kullanıyor. Çok yumuşak ve düzgün bir bileği var. Gerektiği kadar, fazla sıçramadan dengeli bir kalkışı var. Hücumda topsuz katları da yarı saha basketbolunda efektif kullanıyor. Ayrıca tepeden ya da forvetten onun dribblingleri ile başlayan ikili oyunlarda pası da verebiliyor, bu da savunmacıların sadece onun şutuna konsantre olmasını zorlaştırıyor. Savunma tarafında da çalışkan bir isim, çabuk elleri ile topa baskı yapıp, rakiplere kolay geçit vermiyor. Yanal hareketliliği de ortalama seviyede.

Gelelim eksilerine. Öncelikle fiziksel anlamda sorun yaşayabilen bir oyuncu ki Bayern ile ilk macerasında özellikle Euroleague sahnesinde bunu görmüştük çoğunlukla… Pozisyonu için genelde ince ve güçsüz kalıyor. Bu da hem penetre ile potaya gidişlerde trafik içinde zorlanmasına hem de sert ve kalıplı kanat oyuncularına karşı özellikle alçak postta etkisiz kalmasına neden oluyor. Diğer taraftan ribaundlarda da beklentileri karşılayamayan bir oyuncu, pozisyonu için vasat bir isim. Fiziksel teması çok sevmemesi ve potadan uzakta oynaması da bunun bir diğer nedeni. Asistler konusunda artan tecrübesi ile kendisini biraz daha geliştirdi ama halen hücumda neredeyse tek yönlü bir silah konumunda.

Seeley daha önce kendisini Euroleague seviyesinde test etmiş, görev adamı ve ceza şutörü rolünde başarılı olmuş bir isim ki zaten Bayern’in da bu tarz bir katkıya ihtiyacı olduğunu biliyoruz özellikle Obst’un yokluğunda ve Walden da bu kadar formsuzken. Seeley dış şut katkısının yanı sıra, tecrübesi ve oyun bilgisi sayesinde oyunun diğer alanlarında da sırıtmayacak bir isim ki koç Trinchieri’yi ve kulübü de tanıması büyük avantaj elbette. Kenardan gelerek de ilk beşte sahaya çıktığında da katkı verebilecek, kendisini her zaman hazır tutan kaliteli bir profesyoneli kadrosuna katmış olacak Bayern. Avrupa’da artık bu tarz kaliteli şutörler bulmak değil, değerini bilmek gerekli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …