Güncel Haberler

İDDİA: Beşiktaş, Koç Milicic’in Milli Takımdan Öğrencisi Sokolowski ile Anlaştı! (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş Emlakjet, düşme potasından kurtulabilmek adına yeni koçu Milicic’in istediği transferlerle takımı yenileyip, güçlendirmeye çalışıyor.

OrtaÇizgi’de yer alan habere göre Polonya milli takımından koçun öğrencisi olan Michal Sokolowski ile anlaştılar.

Bu sezon Treviso forması ile izlediğimiz 1.96 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli 3 numara, Serie A’da görev aldığı 13 maçta ortalama 28.7 dakika süre bulurken 10.6 sayı, yüzde 28.6 3 sayı, 4.2 ribaund, 3.4 asist istatistikleriyle katkı vermişti. Eurobasket’de yarı final oynama başarısı gösteren koç Milicic yönetimindeki Polonya milli takımıyla ise 4 maçta ortalama 26.5 dakika sahada kalmış 7.5 sayı, yüzde 18.2 3sayı, 5.5 ribaund, 3.3 asist, 1.5 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Polonyalı oyuncu koç Milcic’in milli takımdan da yakından tanıdığı, çok yönlü bir görev adamı. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım ve artılarına eksilerine bir göz atalım.

Öncelikle Sokolowski’nin bir yıldız olmadığının, oyunun herhangi bir alanında elit katkı veremeyeceğinin altını çizelim. Zaten bu yüzden onun için görev adamı klasifikasyonunu yapıyoruz ve daha da genişleterek tamamlayıcı parça olduğunu söylüyoruz. Evet hücumda birden çok silahı var. İyi bir ceza şutörü, geçiş hücumlarında ve hızlı hücumlarda yani tam sahada etkili bir bitirici, ikili oyunlarda toplu yaratıcı olarak katkı verebiliyor, pas yeteneği mevcut ve güçlü fiziği ile doğru eşleşmeyi yakalayıp sırtı dönük de üretebiliyor. Ama tekrar latını çizioyoruz, herşeyden azar azar var portöyünde ve ortalama yetenekte bir hücum silahı. Nitekim hücumda en önemli silahının dış şutlar olduğunu ve bu sezon yüzde 28.6 gibi çok kötü bir isabet oranına sahip olduğunu söyleyelim tekrar… Diğer taraftan fiziksel temastan kaçmayan bir oyuncu olması ve potaya da atak edebilmesi sayesinde faul çizgisini ziyaret ederek buradaki yüksek yüzdesiyle de skor katkısı verebiliyor. İşin savunma tarafına gelecek olursak ortalama üstü bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Güçlü fiziği ve çabuk ayakları ile her iki kanat pozisyonlarını da savunabildiği gibi birebir savunmanın yanı sıra yardımlarla da takım arkadaşlarının eksiklerini kapatabiliyor.

Özetlemek gerekirse… Beşiktaş’ın zaten elinde yaratıcı kısalar var ve tıpkı Treviso’da olduğu gibi Sokolowski kendisine veya takım arkadaşlarına pozisyon yaratmaktan çok pozisyonları bitirmeye odaklanacağı bir rolde olacak. Buradan en büyük soru işareti hem Polonya milli takımı ile Eurobasket’teki (yüzde 18.2) hem de Serie A’daki (yüzde 28.6) düşük isabet yüzdeleri… Yüzdesini kendi standartlarına çekebilirse, savunma ve ribaundlardaki savaşçı kimliği, takım oyununa yatkınlığı, kaliteli karakteri ve koçun sistemini bilmesiyle iyi bir tamamlayıcı olur Beşiktaş’da. Orelik’in gitmesi ve onun gelmesiyle hedef Usher’ı 4 numaraya çekmek gibi görünüyor. Usher ile birbirlerini tamamlayabilirse ikisinin de verimliliği yükselecektir forvet rotasyonunda. Aksi durumda Usher’ı 3 numarada bırakıp 4 numaraya Orelik yerine bir transfer yapılmadığı için canları çok yanabilir…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …