Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (15. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 15. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona kötü başlayan ve koç Demir’i göreve getirdikten sonra transferlerle de takımı yenilemeye başlayan Manisa BBSK, bunun meyvlerini toplamaya başlamıştı. Bu hafta da konuk ettikleri güçlü rakipleri Galatasaray NEF’i 85-72 gibi farklı bir skorla geçerek tam anlamıyla altın değerinde bir galibiyete imza attılar. Ekim ayından bu yana evlerindeki ilk galibiyetlerini almalarının yanı sıra düşme hattından kurtulma yolunda da önemli bir adım attılar. Biz de onlara elde ettiği bu kritik galibiyetin ardından alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Son dönemde çıkışa geçen ve alt sıralardan kurtulmayı başaran Onvo Büyükçekmece‘nin öne çıkan silahlarından biri de kuşkusuz Demetre Rivers oldu. Amerikalı forvet bu hafta da denk rakiplerinden Beşiktaş karşısında takımın öne çıkan ismiydi. Farklı kazanılan maçta siyah beyazlıların savunmasının en çaresiz kaldığı, eşleşmesini bir türlü bulamadığı oyuncuydu. Hem dış şutları ile savunmanın tüm dengesini bozdu, hem de ribuandları domine etti. 33 dakika sahada kalan Rivers, 26 sayı (4-6 2sayı, 6-7 3sayı), 15 ribaund ile yıldızlaşırken 38 verimlilik puanına ulaştı ve haftanın MVP’si seçildi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Demetre Rivers (Onvo Büyükçekmece): 26 sayı (6-7 3sayı), 15 ribaund, 38 verimlilik
  • Ricky Tarrant (Manisa BBSK): 24 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 29 verimlilik
  • Tyrique Jones (Türk Telekom): 20 sayı, 10 ribaund, 29 verimlilik
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 17 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 28 verimlilik
  • Jerian Grant (Türk Telekom): 20 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Yiğit Arslan (Bahçeşehir Koleji): 25 sayı (7-10 3sayı), 2 ribaund, 23 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 13 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 18 verimlilik
  • Kartal Özmızrak (Bahçeşehir Koleji): 10 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 18 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 17 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 17 verimlilik
  • Furkan Hatalı (Anadolu Efes): 13 sayı, 6 ribaund, 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …