Güncel Haberler

BOMBA: Milano, Kemba’yı Getiriyor! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de bu sezonun en büyük hayal kırıklığı konumundaki Olimpia Milano, bomba bir transfere hazırlanıyor!

Gazzetta Della Sport’da yer alan habere göre İtalya Lega Basket Serie A şampiyonu, NBA’de son dönemde sakatlıkların da etkisiyle istediğini bulamayan, geçtiğimiz günlerde Dallas Mavericks tarafından serbest bırakılan Kemba Walker ile prensip anlaşmasına vardı.

NBA’de daha önce 4 kez All-Star seçilen 1.83 metre boyunda olan 32 yaşındaki Walker, 750 normal sezon maçında 19.3 sayı, 5.3 asist, 1.2 top çalma ortalamalarıyla mücadele etmişti. Dallas’da ise 9 maçta ortalama 16 dakika süre bulabildi ve maç başına 8.0 sayı, 2.1 asist ile mücadele etmişti.

EDİTÖR YORUMU:

NBA’de yıldız ile süper yıldız seviyeleri arasında gidip gelmiş, 4 kez All-Star seçilmesinin yanında milli takım formasını da en üst seviyede terletmiş, çok kaliteli ve tecrübeli bir oyun kurucudan bahsediyoruz. Dolayısıyla yeteneklerini tartışmak zaten mantıksız olur. Ancak şunu da belirtmemiz lazım ki sakatlıklarının da etkisiyle son yıllarda NBA’deki performansı epey düşmüştü ve yıldız seviyesinin çok altına inmişti, artık benchten gelen tamamlayıcı olmuş hatta zaman zaman 6. adam rolünü bile kaybettiğini görmüştük.

Dolayısıyla Euroleague’e adaptasyonu ilk etapta kolay olmayabiliri. Koç Messina’nın yüksek NBA tecrübesi ile Amerikalı oyuncuları doğru mentörlükle sisteme dahil edebildiğini biliyoruz. Kemba konusunda da bu anlamda önemli bir artıları olacak kuşkusuz. Pangos’un sakatlığının beklenenden uzun sürecek olmasıyla beraber yıldız bir guarda ihtiyaçları vardı ve bunu şu dönemde, sezonun bu kısmında Avrupa’da bulmaları mümkün değil.

Walker için riskli bir transfer demek elbette çok ağır olur. Sürati, müthiş top tekniği, birebir yeteneği, öldürücü üçlükleri ve lider özellikleri ile kesinlikle Euroleague’de de kısa sürede NBA’de kaybettiği yıldız statüsüne ulaşacaktır ve aynı zamanda Milano’nun hayal kırılıkları ile geçen sezonuna da bir güneş gibi doğacaktır. Ancak tabiki sağlık problemleri, bir çok oyuncunun itiraf ettiği üzere Euroleague sertliğinin çoğu zaman NBA’den yüksek olması onun canını sıkabilecek konular. Herşeye rağmen eğer transfer gerçekleşirse ben kendi adıma, bir basketbolsever olarak Milano’ya teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım. Walker gibi bir yıldızı Euroleague’de izlemek gerçekten büyük keyif olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …