Güncel Haberler

Koç Ernak, Benfica Galibiyetinin Ardından Konuştu

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in serisi 2. maçında temsilcimiz Darüşşafaka konuk ettiği Benfica’yı 83-72’lik skorla geçerek seriyi 2-0 ile tamamladı ve adını Top 16 turuna yazdırdı.

Karşılaşmanın ardından koç Selçuk Ernak açıklamalarda bulundu:

Maçın bizim açımızdan çok zorlu geçeceğinin bilincindeydik çünkü Benfica, deplasmanlarda çok daha etkili oynayabilen bir takım. Rakibimiz için mutlaka kazanılması gereken bir maçtı ve bu sebeple ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koydular. İlk yarıda Benfica’nın etkili oyununa karşı gerekli cevabı veremedik, bu sebeple ilk devreyi 42 sayıyla tamamladılar. İkinci yarı savunmada çok daha iyi mücadele ettik ve rakibimizi sadece 26 sayıda tuttuk, ayrıca ribaundları da kontrol ettik.

Hücumda yaptığımız top kayıplarının önüne geçemedik ve bu sebeple yeterince iyi hücum edemedik. Buna rağmen biz sahadaki mücadelemizle var olan bir takımız ve bu mücadeleyi sürdürebildiğimiz takdirde maçları kazanabiliyoruz. Sonuç olarak Son 16 biletini aldık ve çok zorlu bir grupta yer alacağız, 3 İspanyol takımına karşı mücadele edeceğiz. Yine de her takımın eşit derecede çeyrek finale kalma şansı var.

3 İspanyol takımıyla oynayıp 3 kere yurt dışına seyahat edecek olmak kolay değil, özellikle de bizim gibi dar rotasyonla mücadele eden takımlar için. Ufak sakatlıklar veya hastalıklar olduğu zaman biz bundan çok olumsuz etkileniyoruz. Mesela bugün Aaron White’dan faydalanamadık, Markel Starks ise bacağındaki sakatlığa rağmen fedakarlık gösterdi ve oynadı. Bu tarz şeyler ve uzun mesafe bizi mutlaka etkileyecektir.

Özellikle Tenerife deplasmanı çok zor olacak, Kanarya Adaları’na ulaşmak çok uzun sürüyor. Olay sadece oraya gidip oynamaktan ibaret değil, deplasmandan dönüp Basketbol Süper Ligi’nde oynadığınız zaman bunun etkilerini hissediyorsunuz. Buna rağmen kulübümüz, takımımızın daha rahat seyahat edebilmesi için elinden geleni yapacaktır. Organizasyon açısından Darüşşafaka, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en üst düzey takımlarından biri.

Doğuş Özdemiroğlu’nun şu an bir değil, birden fazla sakatlığı var. Doğuş’un ayak bileğinde yaşadığı sakatlık başka bir oyuncunun başına gelseydi hayatta sahaya çıkamazdı. Geçen sene elinin tendonu koptu, ortada ameliyatlık bir durum olmasına karşın 3 ay oynamaya devam etti. Doğuş bu gibi konularda Türkiye’nin en aslan yürekli oyuncusudur, Darüşşafaka için her türlü fedakarlığı yapar.

Dar rotasyon nedeniyle belirli oyuncularımızın üzerine çok fazla yük biniyor, buna rağmen Doğuş geçtiğimiz hafta Benfica’ya karşı 18 sayı, 14 ribaundla oynayarak haftanın oyuncusu seçilmişti. Hafta sonu Fenerbahçe‘ye karşı yine uzun süre sahada kaldı. Açıkçası Doğuş’un vücudundaki asidin dağılma fırsatı bile olmuyor. Evet, bugün alışılageldik performansının uzağında kaldı ama kendisi bu takımın en önemli parçası. Yine de maç topunu çalıp kazanmamıza çok yardımcı oldu. Bütün oyuncuların kötü oynamaya hakkı var, sakatlıklar bu işin bir parçası.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …