Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (14. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 14. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başında ben dahil bir çok basketbolseverin düşme adaylarından biri olarak gördüğü Yukatel Merkezefendi Belediyesi, beklentilerin çok üstünde performanslar sergilemeye devam ediyor. Son haftalarda evlerinde Telekom ve Fenerbahçe gibi önemli rakipleri devirmeyi başarmışlardı. Bu kez de deplasmanda Galatasaray NEF gibi önemli bir takımı devirerek dikkatleri üzerlerine çektiler. Deplasmanda gelmesinin yanı sıra tam 100 sayı üretilmesi ve sarı kırmızılıların haftaiçi BCL mesaisi yapmadan direkt olarak, sadece bu maça hazırlanmış olmaları galibiyetin değerini bir kaç arttırmış durumda. Bizler de koç Aktaş ve Heidegger liderliğindeki takımı alkışlarla bu değerli galibiyet için kutluyor, onları haftanı takımı seçerek ödüllendiriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Yaz döneminde koç Can’ı göreve getirerek takımı tamamen yenileyen Türk Telekom‘un en dikkat çeken isimlerinden biri de Axel Bouteille‘ydi kuşkusuz. Fransız forvet İspanya’da potansiyeli tam olarak gösterememişti ve aslında ligimizde de sezona yavaş bir giriş yaptı. Ama son haftalarda üstüne koyarak hızlı bir yükselişe geçti ve bu hafta güçlü rakipleri Efes’i farklı devirdikleri maçta tam anlamıyla patlama yaşadı. 27 yaşındaki Bouteille 32 dakika sahada kaldığı maçta 30 sayı (4-6 2sayı, 7-10 3sayı, 1-2 s.atış), 8 ribaund, 3 asist ile tam 34 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Axel Bouteille (Türk Telekom): 30 sayı (7-10 3sayı), 8 ribaund, 3 asist, 34 verimlilik
  • Jaylon Brown (Pınar Karşıyaka): 36 sayı (10-13 3sayı), 2 ribaund, 34 verimlilik
  • Max Heidegger (Yukatel Merkezefendi): 27 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 32 verimlilik
  • Alex Perez (Manisa BBSK): 23 sayı, 3 ribaund, 11 asist, 28 verimlilik
  • Codi Miller-McIntyre (Gaziantep): 14 sayı, 4 ribaund, 11 asist, 26 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Can Maxim Mutaf (Onvo Büyükçekmece): 31 sayı (9-9 3sayı), 2 ribaund, 33 verimlilik
  • Yiğit Arslan (Bahçeşehir Koleji): 24 sayı, 6 ribaund, 25 verimlilik
  • Göksenin Köksal (Galatasaray NEF): 18 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 21 verimlilik
  • Can Korkmaz (Darüşşafaka): 21 sayı, 3 asist, 18 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 20 sayı, 5 asist, 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …