Güncel Haberler

Euroleague GM Anketinde “EN”ler Oylandı

Artık geleneksel halen gelen Turkish Airlines Euroleague‘deki tüm takımların GM’lerinin katıldığı sezon ortası anketinin 2022-23 versiyonu resmi sitede yayınlandı.

Organizasyonda yer alan 18 kulübün genel menajerini arasında yapılan ankette; en değerli oyuncusu (MVP), en iyi koçu, en iyi çıkış yapan oyuncusu, ellerinde olsa transfer edecekleri oyuncu, en iyi pasörü, en clutch (kritik anlardaki isabetlerle öne çıkan) oyucu, en saf şutör, en spektaküler oyuncu, en iyi lider, en iyi savunmacı, en iyi genç oyuncu, en şaşırtıcı takım, en çok zorlanılan rakip, izlemesi en keyifli takım ve Final Four adayları belirlendi.

MVP oylamasından beklenen sonuç çıktı diyebiliriz. Ortalamada 25.3 verimlilik puanıyla ligin zirvesinde yer alan Olympiakos’un Bulgar yıldızı Sasha Vezenkov, oyların %61.1’ini aldı.

En iyi koç oylaması ise Yunan teknik adamlar arasında geçti ve Olympiakos’un başarılı çalıştırıcısı Georgios Bartzokas, oyların %38.9’unu alarak birinciliği kaptı. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun başantrenörü Dimitris Itoudis ise oyların %27.8’ini alarak 2. sırada yer aldı.

Yılın en iyi çıkış yapan oyuncusu oylaması, iki oyuncunun arasında geçti. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun ABD’li yıldız uzunu Johnathan Motley, oyların %33.3’ünü alarak açık ara birinci oldu. Real Madrid‘in genç yıldızı Dzanan Musa ise %16.7’yle 2. sırada yer aldı.

EuroLeague GM’leri, ellerinde olsa transfer etmek isteyecekleri oyuncu konusunda Sasha Vezenkov ve Vasilije Micic ikilisine yoğunlaştılar. Olympiakos’un yıldızı Sasha Vezenkov, %27.8 oyla zirvede yer aldı. Temsilcimiz Anadolu Efes‘in Sırp oyun kurucusu Vasilije Micic ise %16.7 oy oranıyla ikinciliği üstlendi.

Ligin en iyi pasörü oylamasında 1.sıra, temsilcimiz Fenerbahçe’nin bir diğer yıldızı Nick Calathes’e gitti. Şu ana kadar Maccabi Tel Aviv formasıyla müthiş bir performans ortaya koyan Lorenzo Brown ise %16.7 oyla 2. sırada yer aldı.

Ligin en clutch oyuncusu, büyük farkla AS Monaco’nun yıldız skoreri Mike James seçildi. Olympiakos’un deneyimli oyun kurucusu Kostas Sloukas ise %16.7 oyla 2.likten öteye gidemedi.

Ligin en saf şutörü oylamasında ise iki isim öne çıktı. Baskonia formasıyla EuroLeague kariyerine müthiş bir başlangıç yapan Markus Howard, %33.3 oyla zirvede yer aldı. Olimpia Milano‘nun keski şutörü Billy Baron ise oyların %27.8’ini alarak 2. sırada kendine yer buldu.

AS Monaco’nun yıldız skoreri Mike James, EuroLeague GM’leri tarafından ligin en spektaküler oyuncusu seçildi. Temsilcimiz Anadolu Efes‘in ABD’li forveti Will Clyburn ise 2. sırada yer aldı.

Ligin en iyi lideri oylamasında ise 4 farklı isim öne çıktı. Temsilcimiz Anadolu Efes‘in Sırp yıldızı Vasilije Micic, %22.2 oyla zirvede yer aldı. Mike James, Lorenzo Brown ve Kostas Sloukas ise oyların %11.1’ini alarak 2.liği aralarında paylaştılar.

Ligin en iyi savunmacısında ise tahmin edilebilir bir sonuç ortaya çıktı. Real Madrid‘in 2.20’lik Yeşil Burun Adalı devi Walter Tavares, beklendiği üzere zirvede yer aldı. Olympiakos’un deneyimli ismi Thomas Walkup ise Tavares’e yaklaşmasına karşın zirveyi alamadı.

Ligin en iyi genç oyuncusu oylamasında ALBA Berlin’in İtalyan forveti Gabriele Procida, %22.2 oy oranıyla zirveyi kaptı.

Şu sıralar beklenmedik şekilde EuroLeague’in lideri olan Baskonia, bu müthiş performansının ardından GM’ler tarafından öne çıkarıldı ve yapılan anketin sonucunda ligin en sürpriz ekibi oldu.

Ligin oynaması en zor rakibi oylamasında ise eşitlik bozulmadı. Eşit oranda oy alan Anadolu Efes, AS Monaco, Fenerbahçe Beko ve Olympiakos, zirveyi aralarında paylaştılar.

İzlemesi en keyifli takım anketinde de eşitlik bozulmadı. Eşit oranda oy alan AS Monaco, Baskonia ve Olympiakos, zirveyi aralarıda paylaştılar.

Son olarak Final Four adayları oylamasına temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes damgasını vurdu. İki temsilcimiz de GM’ler tarafından yapılan oylamanın sonucunda 4 Final Four adayı arasında gösterildiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …