Güncel Haberler

Bahçeşehir, Play-In Serisine Evinde Başlıyor

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in serisi ilk maçında temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, Belçika ekibi Oostende‘yi konuk edecek.

4 Ocak Çarşamba akşamı saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler şifresiz olarak Tivibu Spor’da izleyebilecekler.

Temsilcimiz normal sezonda D grubunda 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ile Bilbao’nun ardından 2. sırada yer almış ve bu sayede play-in biletini alırken ev sahibi avantajını da kazanmıştı. Koç Ernak’ın öğrencileri son maçlarında BSL sahnesinde konuk ettikleri denk rakiplerinden Karşıyaka’yı 78-73’lük skorla geçmişlerdi. Sakatların iyileşmesiyle beraber son maçlarda tam kadro mücadele ediyorlar, bu maçta da yerli-yabancı tüm oyuncularını kullanabilecekler.

Belçika ekibi ise normal sezonda diğer temsilcilerimizden Galatasaray ile beraber C grubunda yer almış ve 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ile beraber 3. sırada yer alarak play-in bileti kapmıştı. Top 16 turuna kalabilmek için temsilcimizi en az bir kere burada İstanbul’da yenmeleri gerekecek. Son resmi maçlarında yerel ligde konuk ettikleri Mechelen’i 79-63 ile geçmişlerdi. Yeni transfer Barcello 16 sayı, 3 asist ile öne çıkarken, Thurman 12 sayı, 4 ribaund, Tyree 12 sayı, 2 asist ve Bratanovic 10 sayı, 8 ribaund ile diğer etkili isimlerdi.

İki takım Avrupa sahnesinde ilk kez karşılaşacaklar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …