Güncel Haberler

Karşıyaka, Play-In Serisi İlk Maçında Murcia’ya Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in serisi ilk maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, İspanya’da UCAM Murcia‘ya konuk olacak.

3 Ocak Salı günü saat 22:30’da başlayacak ve Palacio de Deportes de Murcia’da oynanacak karşılaşmayı basketbolseverler Tivibu Spor 1 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Koç Alonso yönetimindeki Murcia, A grubunda temsilcimiz Tofaş’ın önünde 2. sırada yer aldığı için bu seride ev sahibi avantajı ile mücadele edecek. Eğer gerekirse 3. maç, yani karar maçı da yine burada oynanacak. İspanyol ekibi son 2 maçını da deplasmanda oynamış, temsilcimiz Tofaş’ı 77-87 ile Bursa’da yenerken yılın son maçında ise güçlü Malaga karşısında hiç direnememiş ve 82-66 gibi can sıkıcı bir skorla evine moralsiz dönmüştü. O maçta Sakho 15 sayı, 5 ribaund ile yegane çift haneli üretim yapabilen isim olurken, James Anderson 8 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Ryan Luther 8 sayı, 7 ribaund ile katkı vermişlerdi.

Temsilcimiz ise normal sezon gruplarını AEK’nın ardından 3. sırada tamamlamıştı. Dolayısıyla Top 16 biletini kapabilmek için Murcia’yı en az bir kere bu sahada yenmek durumunda. Kaf-Kaf son 2 maçını BSL sahnesinde oynadı. Önce içerde Gaziantep’i 96-91 ile geçtiler sonra deplasmanda direnmelerine rağmen Bahçeşehir’e 78-73 ile kaybetmekten kurtulamadılar. O son maçta McCollum 19 sayı, 5 asist, Angola 15 sayı, 5 ribaund, 4 asist, V.Brown 11 sayı, 5 ribaund ve J.Brown 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist ile ayakta kalabilen isimlerdi.

İki takım tarihlerinde 4 kere karşı karşıya geldiler. Tamamı BCL sahnesinde oynanan bu maçların hepsinin de 2017-18 sezonu içerisinde olduğunu belirtelim. 2-2 eşitlik var ve iki takım da birbirini deplasmanda birer kez yenmiş durumda.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …