Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe’nin Listesinde Eski Bir Galatasaraylı Var! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Edwards’dan beklenen katkıyı alamadığı için guard arayışlarını sürdürüyor.

Sizlere daha önce ilettiğim üzere temsilcimizin asıl hedefi Dorsey ama oyuncunun NBA ısrarını sürdürmesi sonucu alternatif arayışlarına girmiş durumda. BasketInside’da yer alan habere Fenerbahçe Beko‘nun listesinde yer alan isimlerden birisi de daha önce ülkemizde Galatasaray formasını giymiş olan ve şuanda Unics Kazan’ın başarısı için ter döken Daryl Macon.

1.90 metre boyunda olan 27 yaşındaki Amerikalı guard, Rus ekiplerinin Avrupa kupalarından ihrac edildiği sezonda şuana kadar sadece VTB Ligi’nde 9 maça çıktı ve ortalama 25.0 dakika süre alırken 18.0 sayı (yüzde 58.3 3sayı, üzde 91.8 3sayı), 1.4 ribaund, 3.9 asist istatistikleri ile katkı verdi ki hali hazırda ligin sayı kralı konumunda.

OYUNCU ANALİZİ:

Macon, temsilcimiz Galatasaray’da sergilediği etkileyici bireysel performansın ardından önce AEK’da kendisini kanıtladı sonra da Panathinaikos forması ile Euroleague seviyesinde de ne kadar etkili bir skorer olabileceğinin sinyallerini verdi geçtiğimiz sezon.

Hücumda hem deliciliği hem de dış şutları ile komple bir silah olan Macon, sürati ve açık alandaki etkinliği ile de takımına değer katan bir isim. Panathiniakos’da zaman zaman 1 numara problemi yaşandığı için mecburen oyun kurucu pozisyonunu da dolduramaya çalışması onun verimliliğini düşürdü ama bu sayede pasör özelliklerini de geliştirdiğini belirtmek lazım. Savunmada ise halen istikrarlı değil ve agresiflik, çalışkanlık ve pozisyon bilgisi gibi konularda sorunları var. Ama bunlar düzeltilmeyecek, giderilmeyecek eksiler değil. Nitekim Euroleague seviyesindeki çaylak sezonunda da oyunun bu tarafında sırıtmadığını net olarak söyleyebiliriz.

Pana kulüp tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirmiş olsa da Macon, bir çok maçta bireysel anlamda kendi standartlarının altında kalmadı, belli bir istikrarı korudu. Euroleague tecrübesine sahip olması ve skorer kimliği ile beraber özellikle Wilbekin kenardayken skor yüküne katkı verebilecek alternatif bir isim konumunda olacaktır transfer gerçekleşirse. Dribbling üstünden kendisi yaratabildiği gibi pasör özelliklerini de geliştirdi ve asla bencil bir oyuncu değil. Dolayısıyla koç Itoudis’in sisteminde combo guard olarak gerektiğinde Wilbekin ile beraber oynayıp onun ana skorer olmasını da kabul edebilecek olgunlukta bir oyuncu. Ayrıca Calathes’in Wilbekin ile yakaladığı 1-2 uyumunu onunla da rahatlıkla yakalayabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …