Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (13. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 13. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Yukatel Merkezefendi Belediyesi zirvedeki takımları birbir dize getirmeye devam ediyor! Bir önceki hafta Fenerbahçe’yi Denizli’de devirmeyi başarmışlardı bu hafta da konuk ettikleri lider Türk Telekom’u çok daha net bir oyunla ve skorla 78-68 ile yenmeyi bildiler. Koç Aktaş’ın öğrencileri savunmada vidaları sonuna kadar sıkarkan sadece ligimizin değil, EuroCup’ın da bu sezon en formda, en diri takımlarından biri olan Ankara temsilcisine karşı son çeyrekte Heidegger liderliğinde yakaladıkları 33-15’lik müthiş sekans sayesinde galibiyete ulaştılar. Biz de bu sonuçla 6 galibiyete ulaşan ve ilk 8 yani Türkiye Kupası’na da dahil olan Denizli ekibini alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Sezona sakatlıkların da etkisiyle yavaş bir giriş yapan Zach Auguste, son dönemde Frutti Extra Bursaspor‘un en güvendiği silahlarından biri konumunda. Koç Alimpijevic de oyuncusunun diri ve özgüveni yüksek olmasını dikkate alarak onun sürelerini arttırmış durumda. Bu hafta da Beşiktaş karşısında gelen farklı galibiyette eşleşmesi zor uzunlardan biri olan McCormack’e net bir üstünlük kurarak istatistikleri tam anlamıyla paramparça etti Yunan pasaportu da bulunan Amerikalı uzun. 29 yaşındaki Auguste, 31 dakika sahada kaldığı maçta 26 sayı (9-12 2sayı, 8-10 s.atış), 13 ribaund, 3 asist, 5 top çalma ile tam 41 verimlilik puanına ulaştı, biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Zach Auguste (Frutti Extra Bursaspor): 26 sayı, 13 ribaund, 3 asist, 5 t.çalma, 41 verimlilik
  • Jerry Boutsiele (Bahçeşehir Koleji): 13 sayı, 15 ribaund, 3 asist,3 blok, 28 verimlilik
  • Jordan Morgan (Ayos Konyaspor): 26 sayı, 7 ribaund, 26 verimlilik
  • Francisco Cruz (Manisa BBSK): 26 sayı, 2 ribaund, 8 asist, 25 verimlilik
  • Max Heidegger (Yukatel Merkezefendi): 24 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 24 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Berk Uğurlu (Tofaş): 20 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 29 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 22 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 20 verimlilik
  • Egehan Arna (Anadolu Efes): 8 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 17 verimlilik
  • Erkan Yılmaz (Türk Telekom): 6 sayı, 8 ribaund, 8 asist, 17 verimlilik
  • İsmail Cem Ulusoy (Aliağa Petkim Spor): 14 sayı, 3 ribaund, 9 asist, 4 t.çalma, 14 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …