Güncel Haberler

Maç Analiz: Fenerbahçe, Bologna Deplasmanından Çıkamadı

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk olduğu Virtus Bologna‘ya 92-88’lik skorla yenilmekten kurtulamadı ve üst üste 4. mağlubiyetini almış oldu.

Bu sonuçla Bologna 7-9 ile 13. sıraya yükselirken, Fenerbahçe Beko ise 10-6 ile 5. sıraya geriledi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İtalyan ekibinde Marco Belinelli 18 sayı, 2 ribaund ile en skorer isim olurken, Mam Jaiteh 14 sayı, 7 ribaund, 3 asist, Nicco Mannion 13 sayı, 2 asist, Kyle Weems 12 sayı, 4 ribaund, Tornike Shengelia 11 sayı, 3 asist ve Jordan Mickey 11 sayı, 3 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Temsilcimizde ise Johnathan Motley 26 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile öne çıkarken, Scottie Wilbekin 12 sayı, Nick Calathes 12 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve Marko Guduric 11 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalme ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

İki takım da hücumda yüksek perdeden giriş yaptılar maça. Savunmaların geri planda olduğu, tempolu ve bol skorlu bir çeyrek izledik. Bologna dış atışlarla, Fenerbahçe ise ilk kez forma giyen ve ilk beş başlayan Kostas’ı pota altında verimli kullanarak istediği gibi skor üretti. Savunmaları çalışmadığı ilk 10 dakikayı temsilcimiz 23-25 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber Motley şov başladı. İkili oyunlarda onu takım olarak çok verimli kullandık ama yanına kısalar arasıdan bir skor opsiyonu eklemeyince Bologna’nın direncini de bir türlü kıramadık. Temsilcimizin zayıf karnı olan ribaundlarda üstün olan Bologna, özellikle bizim potamızda aldığı ribaundlar ve ikinci şans sayıları ile canımızı yaktı. Ayrıca Teodosic ve Mannion’ın savunmasını da sorun yaşadık. Ama bu eksilere rağmen deplasmanda soyunma odasına 46-46 beraberlikle girmeyi de bildik.

Üçüncü çeyrekte Motley kaldığı yerden etkinliğini sürdürürken iki koç da rotasyonlarını daralttı. Bologna da bizim pota altındaki etkinliğimize organize ve dengeli hücumlarla karşılık verdi, denge bozulmadı maçta. Çeyreğin son bölümünde Mickey ile Jaiteh’i pota altında verimli kullanan Bologna, Weems’den de dış şut katkısı alınca bir adım öne geçti ve final çeyreğine 68-65 geride girdik. Son çeyrekte 36 yaşındaki Belinelli’nin hücumdaki enerjik ve agresif oyununa çare bulamadık maalesef! Sadece dış şutlarla değil, dribbling üstünden de skor üreten tecrübeli İtalyan, tam 14 sayı ürettiği bu çeyrekte maçı getiren isim oldu.Rakibin yüzdeli attığı son çeyrekte biz ise dış şutlardan istediğimiz verimi alamadık. Bizim yaptığımız basit top kayıplarına karşı Bologna tecrübeli isimleri ile maçın sonunu daha iyi oynadığı ve yaklaşmamıza izin vermeyerek sahadan 4 sayı farkla gelip ayrılmayı başardı.

Temsilcimiz kendi oyunundan uzak bir performans sergilediği maçta beklenmedik bir yenilgi daha aldı ve artık konu iş kazası olmaktan çıktı, mağlubiyet serisi tam 4 maça çıktı, bunun adı artık serbest düşüş! Sakatlıklara bahane bulmak hiç ama hiç doğru bir yaklaşım değildi ki bunu sarı lacivertliler kazanırken de belirtmiştim. Şimdi demezler mi koç Itoudis’e önemli oyuncuları döndü, üstelik Motley çok formda, peki ne oldu? Ben söyleyeyim, sezon başından beri vurguladığımız Calathes-Wilbekin arasındaki liderlik sorunları artı Edwards’dan katkı alınamaması ve Guduric’e takım organizasyonunda görev verilmemesi canları sıkmaya devam ediyor. Ayrıca sezon başındaki parmak ıssırtan performansın temelinde savunma vardı ama artık Fenerbahçe yüksek tempoda oynayıp atarak yenmeye çalışma zehrini kapmış durumda. Acilen takımın bu zehiri bünyeden atıp, sezon başında olduğu gibi dengeli hücum ve sert savunma anlayışına geri dönmesi gerekiyor. Aksi durumda bu kötü seriden çıkmak pek kolay olmayacak… Efes için dediğimin aynısını Fenerbahçe için de tekrarlıyorum; sezonun bu bölümünde bir çok takım temsilcilerimizin aksine yükselişe geçmiş durumda ve son yılların en çekişmeli geçen Euroleague sezounda her maç altın değerinde. Sarı lacivertliler savunmadan başlayarak işi toparlayamazsa bırakın F4 rüyasını kendilerini play-off potasının bile dışında bulabilirler…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …