Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 16. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 16. hafta programı tamamlandı.

Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe ile canımızın sıkıldığı, keyifsiz başlayan ve biten bu zorlu haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Penarroya’yı göreve getirerek her zaman olduğu gibi orta seviye bir bütçeyle yola çıkan Cazoo Baskonia, son haftalarda yakaladığı müthiş form grafiğini ve galibiyet serisini konuk ettiği Real Madrid karşısında da sürdürdü bu hafta. Bütçe olarak da kadro derinliği olarak da gerisinde oldukları güçlü şampiyonluk adayı karşısında zaman zaman zorlansalar da gerek Katalan koçun taktik üstünlüğü gerekse “yeni Larkin” olarak gördüğüm Howard’ın müthiş performansı ile Real’i 92 sayı üreterek devirdiler ve galibiyet serilerini tam 6 maça çıkarmış oldular, liderlik yarışında biz de varız dediler. Alkışlarla haftanın takımı ödülü Baskonia’ya gidiyor.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Monaco son haftalarda beklentilerin altında bir performans sergiledi. Kazandıkları maçlarda bile rakiplerin direncini kıramamışlar son nefeste biraz da şanslarının yardımıyla galibiyetler elde etmişlerdi. Bu hafta da kendilerinden alt seviyede olan Zalgiris karşısında evlerinde oynamalarına rağmen çok zorlanmışlardı. Takımın yıldızı James 24 dakika sahada kalıp sadece 2 sayıda kalırken, Fransa basketbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli skorerlerden biri olan Elie Okobo sahneye çıktı. 25 yaşındaki solak guard, 31 dakika sahada kaldığı 22 sayı (10-11 s.atış), 4 ribaund, 9 asist, 4 top çalma ve sadece 1 top kaybıyla 35 verimlilik puanına ulaştı. Son 4 dakikaya 10 sayı sığdıran Okobo’yu biz de alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Elie Okobo (AS Monaco): 22 sayı, 4 ribaund, 9 asist, 4 top çalma, 35 verimlilik
  • Moustapha Fall (Olympiakos): 19 sayı (9-10 2sayı), 9 ribaund, 5 asist, 33 verimlilik
  • Brandon Davies (Olimpia Milano): 17 sayı (6-6 2sayı), 3 ribaund, 6 asist, 32 verimlilik
  • Tomas Satoransky (FC Barcelona): 19 sayı, 3 ribaund, 10 asist, 28 verimlilik
  • Mathias Lessort (Partizan): 16 sayı, 11 ribaund, 28 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe’nin Rakibi Monaco, Le Portel Karşısında Şov Yaptı!

Fransa Betclic ELITE Pro A 30. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe’nin Euroleague play-off serisindeki rakibi AS …