Güncel Haberler

2022-23 BCL Sezonu Aralık Ayı MVP’si Shorts Oldu

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Aralık ayıyla beraber normal sezon grup maçlarını da tamamladık.

Aralık ayının MVP ödülü de açıklandı. Almanya temsilcisi Telekom Bonn‘un ele avuca sığmayan guardı TJ Shorts sergilediği parmak ıssırtan performans ve dikkat çekici istatistiklerle beraber en değerli oyuncu ödülünün sahibi oldu.

İlk olarak temsilcimiz Pınar Karşıyaka deplasmanında takımını 26 sayı, 9 asist, 4 ribaund, 3 top çalma ile taşıyan Shorts, ardından da İtalya deplasmanında Reggio Emilia galibiyetinde 12 say, 5 ribaundi 4 asist ile katkı verdi.

Bu sezon 24.2 sayı, 6.7 asist, 4.2 ribaunt, yüzde 52.4 üçlük yüzdesiyle mücadele eden Shorts, Aralık ayında 19.5 sayı, 6.5 asist, 20.5 verimlilik puanı ortalamasını yakalamıştı.

TJ Shorts, ödüle dair şu ifadeleri kullandı:

Aralık ayının çok önemli olduğunu biliyorduk çünkü grubumuzda birinci sırayı güvence altına alma şansımız vardı ve bunu başarabilmek bizim için harika. Bana ve oyunuma güvendikleri ve kendim olmama izin verdikleri için takım arkadaşlarıma, koçlarıma minnettarım. Başkaları tarafından böyle bir ödüle layık görümek her zaman iyi hissettiriyor, bu yüzden Aralık ayında veya herhangi bir ayda MVP olarak tanındığım için çok minnettarım ve heyecanlıyım.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …