Güncel Haberler

Euroleague Fantasy Seçimleri (16. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 16. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte yeni öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Kazys Maksvytis (Zalgiris Kaunas)
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos)
  • Nick Calathes (Fenerbahçe Beko)
  • Roman Sorkin (Maccabi Tel Aviv)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • TJ Parker (LDLC Asvel Villeurbanne): Asvel sezona kötü başlamış olsa da son dönemde toparlanmış ve hanesine üst üste 3 glaibiyet yazdırmıştı ama geçe hafta konuk oldukları Real’e farklı kaybettiler. Sonrasında ise liglerinde konuk ettikleri Nanterre’i tam 15 sayı farkla geçerek moral depolardılar. Bu maçta da ligin en formsuz, en zayıf takımı konumunda olan, tam 12 maçtır galibiyeti yüzü göremeyen Alba karşısında hata yapmayacaklarını düşünüyorum.
  • Will Clyburn (Anadolu Efes): Amerikalı forvet bu sezonun en foırma, en diri yıldızlarından biri kuşkusuz. Şuana kadar ortalama 21.1 puan getirmişti ama geçen hafta Panathinaikos karşısında 27.5 puan getirerek ortalamalarının üstüne çıktı. Ayrıca BSL’deki son maçta, derbide de Fenerbahçe karşısında bir resital sunmış ve 39 sayı, 13 ribaund ile MVP performansı sergilemişti. Maccabi karşısında da ondan minimum 20 puan bekliyorum.
  • Luca Vildoza (Kızıl Yıldız): Arjantinli oyun kurucu sezon ortasında geldiği Sırp ekibinin kaderini koç Ivanovic ile yeniden yazdı ve yazmaya devam ediyor. Bir diğer yeni transfer Campazzo’nun forma giyemeyecek olmasıyla yine dakikaları ve sorumluluğu üst seviyede olacaktır yeni ondan geçen hafta Olympiakos karşısında yaptığı gibi (31.9 puan) bir performans, puan katkısı bekleyebiliriz Barça karşısında da.
  • Dwayne Bacon (Panathinaikos): Bu hafta Euroleague’de Yunan derbisi izleyeceğiz. Panathinaikos, OAKA’da Olympiakos’u konuk edecek ve yine koç Radonjic’in hücumda en güvendiği ellerinde başında Bacon gelecek. Amerikalı skorer son haftalarda biraz beklentilerin altında kalmış olsa da derbinin yüksek motivasyonu ile eski ritmine kavuşacaktır diye düşünüyorum. Ondan 15-20 puan arası bir beklentim var.

İsterseniz ligimize BasketServisi_2022/23 katılabilirsiniz ve birlikte mücadele edebiliriz sezon boyunca. Katılım şifresi: 09D0FBFE

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …