Güncel Haberler

Anadolu Efes, İsrail’den Galibiyet Çıkarmaya Çalışacak

Turkish Airlines Euroleague 16. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, İsrail’de Maccabi Tel Aviv‘e konuk olacak.

29 Aralık Perşembe günü saat 22:05’de başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport 2 ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Avrupa arenasındaki 783. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 782 karşılaşmada 446 galibiyet ve 336 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 535. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 534 karşılaşmada 289 galibiyet ve 245 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,1) elde etti.

Anadolu Efes ile Maccabi Playtika Tel Aviv, Avrupa kupalarında bugüne kadar 33 kez karşılaşırken, takımımız 20 galibiyet ve 13 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan 11 maçta takımımız yedi galibiyet ve dört mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 22 karşılaşmada takımımız 13 galibiyet ve dokuz mağlubiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in 15. haftasında Anadolu Efes, Yunanistan’ın Panathinaikos takımını Sinan Erdem Spor Salonu’nda 88-69 mağlup etmiş, Maccabi Playtika Tel Aviv ise Almanya’nın Alba Berlin takımını deplasmanda 83-70 yenmişti. Euroleague’de 15. haftanın ardından Anadolu Efes sekiz galibiyet ve yedi mağlubiyet ile yedinci, Maccabi Playtika Tel Aviv ise sekiz galibiyet ve yedi mağlubiyet ile sekizinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes SK

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …