Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (12. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 12. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Galatasaray NEF, sezonun ilk bölümünde beklentilerin altında kalmıştı ama son bölümde güzel bir çıkış yakaladılar. Koç Pistioulis’in geçen sezon bulduğu 3 top yönlendiriciyi, bu sefer Ennis, Bost, McGee ile tekrar bulmuş olması takımda işleri yoluna koymuş durumda. Ayrıca Caloiaro ve Göksenin’den de çok iyi katkı alıyorlar ki bu hafta da sadece ligimizin değil, EuroCup’ın da en iyi takımlarından biri olan lider Türk Telekom’u uzatma sonunda 106-100 ile devirirken onlar x-faktör olarak, triple-doule’ı koklayan Ennis’in en önemli yardımcıları konumundaydılar. Biz de Galatasaray’ı, uzatma sonunda gelen bu özel ve kritik galibiyet için haftanın takımı olarak ödüllendiriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Galatasaray NEF‘in son dönemde yakaladığı serinin mimarlarından biri de kuşkusuz Dylan Ennis’di. Kanadalı guardı deliciliği ve açık alandaki etkinliği koç Pistiolis’in sistemi ile ve takımın lideri Bost ile bütünleştikçet etkisi, verimliliği de artmaya başladı. Bu hafta da lider Telekom’u uzatma sonunda devirdikleri maçta triple-double kokan bir performansa imza attı. Ennis, karşılaşmada 34 dakika sahada kalırken 25 sayı (3-6 2sayı, 4-7 3sayı, 7-7 s.atış), 10 ribaund, 9 asist ile tam 38 verimlilik puanına ulaştı ve bizler de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz bu müthiş performansından dolayı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Dylan Ennis (Galatasaray NEF): 25 sayı, 10 ribaund, 9 asist, 38 verimlilik
  • Dyshawn Pierre (Fenerbahçe Beko): 23 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 30 verimlilik
  • Angelo Caloiaro (Galatasaray NEF): 18 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 25 verimlilik
  • Jordan Usher (Beşiktaş Emlakjet): 24 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 26 verimlilik
  • Angel Delgado (Pınar Karşıyaka): 15 sayı, 18 ribaund, 19 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Okben Ulubay (Beşiktaş Emlakjet): 13 sayı, 3 ribaund, 11 asist, 22 verimlilik
  • Kartal Özmızrak (Bahçeşehir Koleji): 13 sayı, 6 asist, 19 verimlilik
  • Göksenin Köksal (Galatasaray NEF): 19 sayı, 3 ribaund, 18 verimlilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 9 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 16 verimlilik
  • Ayberk Olmaz (Yukatel Merkezefendi Belediyesi): 12 sayı, 7 ribaund, 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …