Güncel Haberler

İDDİA: Anadolu Efes, Furkan’ı Beşiktaş’dan Takasla Alıyor! (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde önemli bir takas gerçekleşiyor!

BJKBasket ve Basketfaul’de yer alan habere göre Beşiktaş Emlakjet ile Anadolu Efes arasında 3 Türk oyuncunun yer aldığı bir takas konusunda hem kulüpler hem de oyuncular ile anlaşma sağlanmış durumda.

Takasta Anadolu Efes, milli uzun Furkan Haltalı‘yı kadrosuna katacakken, Beşiktaş ise Egemen Güven ve Ömercan İlyasoğlu‘nun kadrosuna eklemiş olacak. Kontratlar 6 aylık imzalanacak ve 2023 yazında 3 oyuncu da serbest kalacak.

EDİTÖR YORUMU:

2.07 metre boyunda olan 20 yaşındaki Furkan, bu sezon BSL’de 9 maçta ortalama 14.8 dakika süre alırkem 5.7 sayı, 3.8 ribaund ile katkı vermişti. Genç uzunun milli takım seviyesine kadar çıkmasındaki temel faktörler, fiziksel oyundan kaçmaması, ribaundlardaki etkinliği ve savaşçı kimliği ile beraber her geçen gün çember altı bitiriciliğini geliştiriyor olması. Elbette hücumdaki yetenek paketi henüz Egemen seviyesinde değil koç Ataman’ın yerli uzun statüsündeki isimden beklediği, enerji, fiziksel oyun, savunma sertliği ve ribaund katkısını çok daha iyi verebilecek bir uzun tartışmasız. Tabiki bu transfer BSL maçlarında yabancı uzunları dinlendirmek adına yapıldı. Furkan, Euroleague seviyesi için henüz ham ve yetersiz.

2.10 metre boyunda olan 26 yaşındaki Egemen, BSL’de 11 maçta ortalama 7.7 dakika süre alırken 3.4 sayı, 1.4 ribaund ile mücadele etmişti. Aslında Afyon ve sonrasında Bursaspor’da beklentileri karşılamış, yabancı uzunları gayet iyi ve verimli şekilde yedeklemişti. Ama gördük ki bir üst seviye için yetersiz. Özellikle fiziksel temastan kaçması, alçak postta kalmayı sevmemesi, ribaundlar ve işin enerji tarafında geride kalması onun Efes kariyeri boyunca bırakın gelişmesini gerilemesine neden oldu. Uzunların asıl patlama dönemlerinin 27-33 yaşlar arasındaki dönemde olduğunu biliyoruz. Egemen’in de bu dönemi bir alt seviye takımda geçirmesi daha doğru bir seçem olacaktır. Beşiktaş yeniden toparlanması, mental olarak da rehabilite olabilmesi için doğru adreslerden birisi.

1.93 metre boyunda olan 21 yaşındaki Ömercan, BSL’de 7 maçta ortalama 13.4 dakika süre alırken 6.1 sayı, 1.0 ribaund, 3.1 asist ile katkı vermişti. O da geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Bursaspor’da sergilediği çıkışla dikkat çekmiş ve Efes’e geri dönünce kendisine A takım kadrosunda yer bulmuştu. Koç Ataman onu zaman zaman BSL maçlarında sahaya attı ve önemli dakikalar da var, aslına bakarsanız o da bunun hakkını verdi. Ama Larkin’in yerli statüsünde olması ve Buğrahan’ın da kadroda bulunmasıyla beraber onu daha çok ihtiyaç bulunan uzun hamlesi için kullanmayı tercih ettiler. Beşiktaş gibi oyun kurucu sorunu yaşayan bir takımda onu saha görüşü ve organizasyon becerilerinin değerli olacağını, BSL’de önemli süreler ve fırsatlar bulabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …