Güncel Haberler

İDDİA: Darüşşafaka, Uzun Rotasyonuna White’ı Ekledi (Analiz)

Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil eden Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka, uzun rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Basketfaul’de yer alan habere göre sezona Buducnost’da başlayan tecrübeli uzun Aaron White ile sezona sonuna kadar geçerli bir anlaşma imzalıyorlar.

2.06 metre boyunda olan 30 yaşındaki Amerikalı uzun, bu sezon Adriyatik’de 9 maçta ortalama 17.3 dakika süre alırken 6.4 sayı, yüzde 28.6 3sayı, 3.1 ribaund ve EuroCup sahnesinde ise 6 maçta ortalama 15.2 dakika süre alırken 7.7 sayı, 3.7 ribaund, 1.2 asist ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Iowa Koleji çıkışlı olan White, Avrupa’daki kariyerinbe Telekom Bonn’da başlamış sonrasında Zenit, Zalgiris, Milano, Tenerife, Panathinaikos, Kızıl Yıldız gibi önemli takımların formasını giymişti. Tam 7 sezondur Avrupa’da üst düzey takımlarda forma giyen, büyük bir tecrübeden bahsediyoruz. Gelin onu biraz daha yakından tanıyalım, artılarına-eksilerine bakalım. Keyifli okumalar.

White’ın nasıl iyi ve verimli kullanılacağını koç Jasikevicius Zalgiris’de göstermişti daha önce. Ancak sonrasında gittiği takımlarda koçları White’ın asıl artıları olan dış şut tehditi, ikili oyun bitiriciliği ve ribaund katkılarından faydalanamadı, süreleri ile paralel olarak kariyeri de düşüşe geçti. Tenerife’de tekrar kendini buldu diyebiliriz ve bu özellikleri ışığında doğru kullanılırsa ne kadar faydalı olacağını hatırlattı. Dış şutlar konusunda pozisyonu için iyi bir şutör olan White, ribaundlar ve pota altı bitiriciliği konularında da faydalı bir isim. Ama son yıllarda savunmada yumuşak kalması, hücumda şutlara fazla konsantre olup potadan uzaklaşması ve fiziksel temastan kaçması gibi net eksiklerle karşımıza çıkmaya başladı. Hem fiziksel olarak hem de mental olarak artık Euroleague seviyesinde olmadığını gösterince de Buducnost’a gitmişti fakat orada da bekentilerin çok altında kaldı, EuroCup ve Adriyatik seviyesinde de Euroleague’deki düşüşünü devam ettirdi.

Koç Ernak’ın bu tarz dış şut tehditi yüksek olan 4.5 numaraları ne kadar sevdiğini biliyoruz ki Boothe’dan da çok iyi bir katkı aldığını hatırlarsınız geçtiğimiz yıllard. White mental olarak kötü durumda olan, kariyerini toparlamak isteyen bir isim. Dış şut tehditi, oyun zekası ve tecrübesi ile koç Ernak’ın elinin dar olduğu uzun rotasyonuna farklı bir opsiyon getireceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Elbette toparlanması için zaman ihtiyacı var ancak profesyonellik seviyesinin yüksek olduğu ve kaliteli bir karaktere sahip olduğu bilinen bir oyuncu. Bu nedenle Daçka’daki kolej havasına uyum sağlamakta zorlanmayacağını, dış şutları ve hatta yüzü dönük tehditi sayesinde Daçka hücumlarına boyut katabileceğini, mental olarak rehabilitasyonunu tamamladığında ribaundlar konusunda da takıma fayda sağlayacağını düşünüyorum. Alternatif yabancı olarak düşünüldüğü için az risk barındıran, sezon ortasında yapılabilecek doğru hamlelerden birisi kuşkusuz, özellikle Daçka gibi sınırlı bütçeyle yola devam eden bir takım adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …