Güncel Haberler

İDDİA: Polonara İçin Maccabi de Devrede (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Maccabi Tel Aviv, Poythress’ın sakatlığı sonrası 4 numaraya takviye yapabilmek için arayışlarını sürdürüyor.

Sport5’da yer alan habere göre de Anadolu Efes ile yolları ayırması beklenen Achille Polonara ile ilgileniyorlar. Bildiğiniz üzere İtalyan forvet ile Virtus Bologna da ciddi şekilde ilgileniyor.

2.02 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli forvet şuana kadar BSL’de sadece 3 maçta göre alırken ortalama 26.3 dakika süre buldu ve 6.0 sayı, 6.0 ribaund, 1.7 asist ile katkı verdi. Euroleague’de ise 14 maçta ortalama 12.1 dakika süre alırken 2.9 sayı, 2.2 ribaund ile beklentilerin çok altında kaldı.

EDİTÖR YORUMU:

Polonara hakkındaki analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Hemen söyleyeyim İtalyan forvetin Maccabi adına doğru bir hamle olacağını düşünmüyorum. Poythress’ın yokluğunda onların ihtiyacı olan isim daha atletik, boyalı alanda ve ribaundlarda daha etkili bir isim. Polonara dış şut tehditi ile öne çıkan, son 2 sezonda savunma ve fiziksel oyun konusunda kafalarda ciddi soru işaretleri bırakan bir isim. Hazır son maçta Martin de devreye girip 4 numaradan dış şut katkısı vereceğini de göstermişken, ellerinde Colson gibi çok yönlü bir 3.5 numara da varken Polonara hamlesinin gereksiz olacağı kanaatindeyim. Evet Maccabi’nin yüksek tempo hücum basketbolunda skor gücünü kullanabilir özellikle geçiş oyunlarında ama savunmada zaten sıkıntıları bulunana Maccabi’yi bu alanda bırakın yükseltmeyi düşerecek bir oyuncu olur…

Efes’in aksine Maccabi’nin onu yerel ligde oynatabilecek olması ise bir artı olabilir. Koç Ataman’ın da belirttiği gibi yabancı sınırı nedeniyle BSL maçlarında forma giyememiş, bu nedenle de ritmini bulamamıştı. Şimdi burada daha fazla maç yaparak enerjisini ve özgüvenini yeniden kazanabilir diye düşünüyorum. Sonuçta tecrübesi ve özellikle hücumdaki yetenekleri ile alternatif forvet olarak takıma fayda sağlayabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …