Güncel Haberler

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 15. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 14. hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe ile canımızın sıkıldığı, Anadolu Efes ile keyfimizin yerine geldiği bu zorlu haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ivanovic’in gelişiyle harika bir seri yakalayan Kızıl Yıldız geçen hafta evinde Milano’ya kaybederek fiyakası bozulmuş bir takıma dönmüştü ama bu hafta zorlu Pire deplasmanında o mağlubiyetin sadece bir iş kazası olduğunu, fiyalalarının bozulmadığını, tekrar ritmlerini bulduklarını gösterdiler. Formda ve güçlü rakipleri Kızıl Yıldız karşısında hep maçın içindeydiler ki özellikle ikinci yarıda hücumda Vildoza’nın liderliğinde vites arttırarak Olympiakos’u pek alışık olmadığımız bir şekilde, yüksek tempoda ve savunma değil hücum odaklı bir oyunla 86-90’luk skorla devirmeyi başardılar. Biz de onlara alkışlarla haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu sezon Zalgiris Kaunas‘ın eski günlerine geri dönme sinyalleri verebilmesinin, play-off yarışına dahil olabilmesinde en önemli etken kuşkusuz aradığı lider oyun kurucuyu bulmuş olması. Keenan Evans takımı derleyip topladığı gibi enerjisi ve skorer özelliği ile de takımın hücumda en güvendiği silah konumunda. Bu hafta da denk rakipleri Bayern karşısında tam anlamıyla şov yaptı. 31 dakika sahada kalan 26 yaşındaki Amerikalı guard, 32 sayı (6-6 2sayı, 5-9 3sayı, 5-8 s.atış), 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ve sadece 1 top kaybıyla tam 39 verimlilik puanına ulaştı. Tabi biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçtik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Keenan Evans (Zalgiris Kaunas): 32 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 39 verimlilik
  • Luca Vildoza (Kızıl Yıldız): 22 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 29 verimlilik
  • Bryant Dunston (Anadolu Efes): 13 sayı (6-7 2sayı), 8 ribaund, 3 asist, 3 t.çalma, 28 verimlilik
  • Jarell Martin (Maccabi Tel Aviv): 21 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik
  • Vincent Poirier (Real Madrid): 19 sayı (9-11 2sayı), 6 ribaund, 25 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …