Güncel Haberler

RESMİ: Manisa, TED’den Tarrant’ı Kadrosuna Kattı (Analiz)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nin yeni ekiplerinden ve düşme potasında yer alan Manisa BBSK, koç Demir’in göreve gelmesiyle beraber transfer hamlelerine de başladı.

Sezona TBL ekiplerinden Gölbaşı TED Kolejliler’de başlayan skorer oyun kurucu Ricky Tarrant ile 1 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

29 yaşında olan 1.88 metre boyunda olan Amerikalı oyun kurucu bu sezon TBL’de 11 maçta ortalama 33.9 dakika süre alırken 16.0 sayı, yüzde 37.0 3sayı, 4.3 ribaund, 7.0 asist istatistikleriyle takımına liderlik etmişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Tarrant daha önce ülkemizde Artvin ve Mamak formalarını da giymiş, TBL’nin en skorer en dominant oyun kurucularından biri. 2020-21 sezonunda Polonya 1. Ligi’nde Spojnia ile 15.0 sayı ortalaması yakalamış, Romanya 1. Ligi’nde de Dinamo Bükreş’de 13.2 sayı ortalamalası ile mücadele etmişti. Son dönemde 1. lig seviyesinde sadece bu 2 tecrübeye sahip. Ama Manisa’nın onu 6 hatta 7. yabancı olarak aldığını düşünürsek makul bir hamle elbette.

Amerikalı guard birebirdeki etkinliği ve üretkenliği ile öne çıkıyor. İkili oyunlarda üçlü tehdite sahip olması onu savunmalar tarafından önlem alınması zor bir isim haline getirmiş durumda. Fiziksel dezavantajları olsa da yürekli bir oyuncu ve potaya yaptığı koruksuzca ataklarla skor üretebiliyor ki teması aldığı anlarda da dengesini koruyabilmesi önemli bir artı. Yarı saha basketbolunda bir diğer özelliği de yüksek yüzdeli şutları. Ceza üçlüklerinde hem köşelerden hem de tepeden verimli bir isim. Tabi söylemeye gerek bile yok ama açık alanda sürati ve atletizmi ile etkili bir silah. Ayrıca sadece bir atıcı değil, asist özeliği de iyi seviyede. Hem yarı sahada hem de geçiş hücumlarında saha görüşü yüksek.

Ülkemizde farklı takımlarda oynamış olmasıyla beraber mental olarak adaptasyon sorunu çekmeyecektir. Ama BSL seviyesi onun için elbette yeni. Hem hücumda hem de savunmada sertlik seviyesina alışması zaman alabilir ki özellikle onun karşısındaki rakipler sürekli fiziksel olarak üstünlük kurmak, onu yıpratmak isteyeceklerdir. Ayrıca burada karşısında da çok daha diri ve etkili savunmacılar olacak, birebirdeki yeteneklerini bir üst seviyeye taşıması gerekecek. Özellikle Roberson, Cruz ve Selden’ın olduğu bir ortamda epey ekstra bir transfer. Henüz açıklamasa da takımda bir ayrılık olacaksa o zaman 6. yabancı olarak elbette doğru bir transfer, lig uzun ve sakatlıklar yabancılara fazla odaklı, düşmemeye oynayan takımlarda can sıkabiliyor haliyle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …