Güncel Haberler

Maç Önizlemesi: Anadolu Efes – Panathiniakos

Turkish Airlines Euroleague 15. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, yine kapalı gişe olacak Sinan Erdem’de Panathinaikos‘u konuk edecek.

23 Aralık Cuma günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbolserverler S Sport ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler. Ben de her zaman olduğu gibi Anadolu Efes’in maç önizlemesini sizler için hazırladım, keyifli okumalar.

Topun Değeri

Lacivert beyazlılar bu sezon geçtiğimiz 2 sezonun aksine pas trafiği yerine daha çok birebirler üzerinden hücumlarını şekillendiriyorlar. Larkin’in sakatlığı nedeniyle Micic ile ikisini birlikte göremediğimiz sistemde son dönemde Beaubois ritmini bulmuş olsa da daha çok bitirici rolünde. Organizasyon genelde tek başına Micic’in omuzlarına binince de pas sayısı ve dolayısıyla da asist sayısı düşüyor, tabi bu da dribbling üstünde birebirlerle üretilen sayıların, yani top kaybı riskinin de artması anlamına geliyor. Bu nedenle de Efes adına 10 top kaybının üstüne her çıktığı kademe mağlubiyete bir adım daha yaklaşması anlamına geliyor. Pana’nın da rakiplerine maç başına 13.8 top kaybına zorlayan, bu alanda ligdeki en iyi 3. takım olduğunu unutmayarak pas oranımızı arttırıp top kayıplarını minimiz etmemizin ne kadar önemli olacağını vurgulamak gerekli. Bu arada Larkin’in dönme ihtimali yüksek bu maçta ama oynasa da dakikalarını sınırlandıracaktır koç Ataman.

3 Sayı Yüzdesi

Temsilcimiz yay gerisinden ligin en iyi yüzdeye sahip takımı, 39.5 üç sayı isabeti ile oynuyoruz. Bunda elbette son 3 maçta ritmini bulan Beaubois’ın payı büyük. Ama takımın asıl iki skor opsiyonu Micic ile Clyburn’ün doğru şut seçimleri de kritik bir paya sahip kesinlikle. Karşımızda da bu alanda kötü bir takım var, rakiplerin yüzde 37.6 ile 3 sayı kullanmasına izin veriyorlar ve bu alanda 14. sıradalar. Burada yine pas trafiği ve asistler konusu tekrar gündeme geliyor. Topu ne kadar fazla içeri indirip, ne kadar fazla penetre pas oyununu zorlarsak Pana savunmasını o kadar açıp kapanmaya, hata yapmaya zorlarız. Bu sayede de boş ve doğru ceza şutlarını yakalayabiliriz. Micic, Bryant, Clyburn üçlüsünün potaya yapacağı ataklarda Pleiss, Beaubois, M’Baye gibi 3 sayı tehditi yüksek isimleri doğru rotasyonlarla sahaya yerleştirmek önemli faktörlerden biri olacak galibiyet yolunda.

80 Sayı

Efes adına gelen 5 maçlık galibiyet serisinde işin temelinde yine hücum verimliliği vardı. Temsilcimiz bu galibiyetlerin tamamında 80 ve üstünde skor üretti. Hücumda işler yolunda gittikçe oradaki enerjiyi savunmaya aktaran bir takım var karşımızda. Larkin dönse de dönmese de Micic ve Clyburn’ün yanına Beaubois, M’Baye, Bryant üçlüsünden en az ikisini daha ekleyerek hücumda opsiyonları arttırmalıyız. Hatta Partizan maçında toparlanma sinyalleri veren Zizic’i de ikili oyunlarda kullanabiliriz bu maçta. Maç başına 81.7 sayı yiyen ve savunma anlamında ligin en kötü takımlarından biri olan Pana karşısında 80 sayıyı geçmemiz bana göre galibiyetin en önemli anahtarı olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …