Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde Tüm Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezon grup maçları tamamlandı.

32 takımın mücadele ettiği sekiz grubu lider olarak tamamlayan 8 takım direkt olarak Son 16 biletini kaparlarken, gruplarını 2 ve 3. sırada tamamlayan 16 takım ise kalan sekiz yer için mücadele edecek. Gruplarını son sırada tamamlayan 8 takım ise bu sezon için Avrupa defterini kapatmış oldular.

Gruplarını ikinci tamamlayan takımlar, play-in serilerinde ev sahibi avantajına sahip olacak. Üç maç üzerinden oynanan serilerin ilk maçı üçüncü olan takımların evinde oynanacakken ikinci ve gerekirse üçüncü maç, grup ikincisi olarak seride yer alan takımın salonunda oynanacak. Üç maçtan ikisini kazanan takımlar adını Son 16 turuna yazdıracak.

Temsilcilerimizden Galatasaray NEF; Hapoel Holon, Filou Oostende ve Legia Warszawa’nın bulunduğu C Grubu’nu lider tamamlayarak Son 16 turuna direkt olarak katılma hakkı kazanmıştı.

20 Aralık’ta oynanan maçların ardından Darüşşafaka, iki galibiyetle E Grubu’nu üçüncü bitirerek F Grubu ikincisi Benfica ile eşlemişti.

21 Aralık’ta oynanan maçlar sonrasında ise temsilcimiz TOFAŞ ve Pınar Karşıyaka, kaybederek gruplarını üçüncü olarak tamamladılar. TOFAŞ, B Grubu’nun ikincisi AEK ile eşleşirken Karşıyaka ise A Grubu’nun ikincisi UCAM Murcia ile eşleşti. Bir diğer temsilcimiz Bahçeşehir Koleji ise Igokea deplasmanında kazanarak D Grubu’nu ikinci tamamladı ve C Grubu’nun üçüncüsü Filou Oostende ile eşleşti.

İşte karşınızda play-in etabındaki bütün eşleşmeler:

  • Benfica – Darüşşafaka
  • Aek – TOFAŞ
  • UCAM Murcia – Pınar Karşıyaka
  • Bahçeşehir Koleji – Filou Oostende
  • Hapoel Holon – Igokea m:tel
  • MHP Riesen Ludwigsburg – Limoges
  • JDA Dijon – Peristeri
  • Rytas Vilnius – PAOK

** Eşleşmelerdeki ilk takımlar ev sahibi avantajına sahipler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …