Güncel Haberler

Koç Ernak, Jerusalem Mağlubiyeti Sonrası Konuştu

FIBA Şampiyonlar Ligi E grubu 6. hafta mücadelesinde Darüşşafaka konuk ettiği Hapoel Jerusalem’e 69-92’lik skorla kaybett.

Karşılaşmanın ardından koç Selçuk Ernak açıklamalarda bulundu:

İlk olarak Hapoel Jerusalem’i tebrik ediyorum. İlk turu harika geçirdiler. Bize gelirsek… Geçen hafta oynanan maçların ardından grubu üçüncü sırada tamamlayacağımız kesindi. Bu maçta galibiyet ya da mağlubiyet hiçbir şeyi değiştirmeyecekti. Sakatlanan ve hastalanan oyuncularımız yerine şu ana kadar çok fazla süre alamayan oyuncularımızı oynatma şansı bulduk. Önümüzde sıkışık bir fiktür var. Üç gün sonra Türkiye Ligi’nde oynayacağız. Öbür hafta ertelenen maçımız var. Bu şekilde ocak ayının ortasına kadar gidiyor. Bir aramız olmayacak, bu yüzden bütün oyuncuların oynamasına ve desteğine ihtiyacımız var. Umarım play-in turunda -henüz rakibimizi bilmesek de- başarılı olur ve Son 16’ya kalırız.

Play-in aşamasında hangi rakiple oynayacağımız önemli değil. Manresa ile geçen seneyle alakalı kovaladığımız bir şey yok. Geçen sene TOFAŞ, Manresa ve biz Son 16’yı dörder galibiyetle tamamlamıştık, averajla biz dışarıda kalmıştık. Geçen sene de ilk tur iki galibiyet alarak çıkmıştık ve son 10 ayda iki şampiyonluk kazanan Burgos‘u elemiştik. Rastlayabileceğimiz en sert rakiple oynamıştık. Bu sene de kim gelirse ona karşı hazır olacağız.

Doğuş Özdemiroğlu çok yorgun. Daha önce de ifade etmiştim, takımımızda belli oyuncuların üstüne çok fazla yük biniyor. Önümüzdeki yoğun takvimi düşünerek bugün Doğuş’u dinlendirdik. Ufak sakatlıkları da var. Geçen senenin mart ayından beri büyük fedakarlıklarla oynayıp yazın da ameliyat olmuştu. Şimdi de hem parmağında hem ayak bileğinde başka bir oyuncunun fedakarlık yapıp oynamayacağı sakatlıklar var. Onu koruma ihtiyacıyla bugün dakika vermedik.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Panathinaikos’dan Ayrılan Guy’ın Yeni Adresi Tenerife Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve play-in oynamadan direkt olarak son 16 …