Güncel Haberler

Daçka, Formalite Maçında Hapoel Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi E grubu 6. ve son hafta mücadelesinde temsilcimiz Darüşşafaka, Volkswagen Arena’da Hapoel Jerusalem‘i konuk ediyor.

20 Aralık Salı günü saat 20:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler Tivibu Spor ekranlarından canlı olarak izleyebilecekler.

Temsilcimiz 5 maçtan 2 tanesini kazanabildi ve geçen hafta Bakken’e deplasmanda kaybetmesiyle beraber grupta liderlik ya da 2. olma şansı kalmadı. Bu maçtan ne sonuç çıkarsa çıksın grubu 3. sırada tamamlayacaklar, dolayısıyla sadece prestij için sahada olacaklar. Son olarak BSL’de konuk ettikleri denk rakiplerinden Karşıyaka karşısında hiç varlık gösterememişler ve 71-87 gibi can sıkıcı bir skorla kaybetmişlerdi.

İsrail ekibi ise 5 maçtan 4 tanesini kazandı ve liderlik yani play-in oynamadan Top 16 bileti kapma konusunda avantajlı bir konumdalar. Bu maçı kazanmaları durumunda diğer maçın sonucuna bakmaksızın lider olarak tamamlayacaklar normal sezonu. Kaybederlese ve eğer Ludwigsburg, Bakken’i yenerse bu durumda liderliği kaptırıp 2. oluyorlar. Son lig maçlarında Hankins ve Carrington gibi yıldızları dinlendirmişler, deplasmanda Beer Sheva’ya 70-61 ile kaybetmekten kurtulamamışlardı.

İki takım ilk kez 3 Ekim’de İsrail’de karşılaşmışlar ve ev sahibi Jerusalem son nefeste 69-67 ile kazanan taraf olmuştu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …