Güncel Haberler

2022-23 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması (11. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2022-23 sezonunun 11. haftasını geride bıraktık.

Her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başında birçok basketbolseverin düşme adaylarından biri olarak gösterdiği Yukatel Merkezefendi Belediyesi son dönemde evinde yakaladığı seriyle dikkatleri üstüne çekmişti. Koç Aktaş’ın öğrencileri bu hafta da güçlü rakipleri Fenerbahçe Beko’yu eksik ve Euroleague çift maç haftasından dönüşte yorun yakalamışken bunu çok iyi kullandıki koç Aktaş takımını çok iyi hazırlamış. Sahalarında oynamanın da avantajıyla baştan sona üstünlük kurdukları maçta farkı tam 24 sayıya kadar çıkardılar. Ama sonrasında Fenerbahçe’nin Guduric liderliğinde onları yakalamasına da engel olamadılar. Yine de son bölümü daha az güvenli, daha az hatayla oynadılar ve evlerindeki galibiyet serisini 4 maça çıkardılar. Biz de onlara bu büyük zaferin ardından alkışlarla haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Aliağa Petkim Spor bir çok basketbolsevere göre (ben dahil) sezon öncesinde ligin düşme adaylarından biriydi. Ama sezon içerisinde şuana kadar gösterdikleri gelişim için kesinlikle alkışları hakettiler. Melson’ı kaybettikten sonra yaptıkları Kenny Chery hamlesiyle de takımın farklı bir seviyeye evrildiğini gördük. Bu hafta da Kanadalı guard konuk ettikleri Beşiktaş karşısında takımını galibiyete taşıyan isimdi tartışmasız. 30 yaşındaki tecrübeli oyun kurucu 38 dakika sahada kalırken 29 sayı (5-7 3sayı), 3 ribaund, 3 asist istatistikleriyle 35 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün de sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Kenny Chery (Aliağa Petkim Spor): 29 sayı (5-7 3sayı), 3 ribaund, 3 asist, 35 verimlilik
  • Jerry Boutsiele (Bahçeşehir Koleji): 26 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 35 verimlilik
  • Nikos Rogkavopoulos (Yukatel Merkezefendi): 25 sayı, 9 ribaund, 32 verimlilik
  • Elijah Bryant (Anadolu Efes): 30 sayı (4-5 3sayı), 4 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 31 verimlilik
  • Errick McCollum (Pınar Karşıyaka): 28 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 29 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Mustafa Kurtuldum (Tofaş): 13 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 21 verimlilik
  • Sadık Emir Kabaca (Galatasaray NEF): 11 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 3 blok, 19 verimlilik
  • Yiğit Arslan (Bahçeşehir Koleji): 14 sayı, 8 ribaund, 18 verimlilik
  • Kartal Özmızrak (Bahçeşehir Koleji): 15 sayı, 4 asist, 17 verimlilik
  • Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka): 6 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 17 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …