Güncel Haberler

Koç Ataman, Tofaş Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 11. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk ettiği Tofaş’ı 84-76’lık skorla geçmeyi başarmıştı.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Çok zorlu geçen bir EuroLeague çift maç haftası sürecinin ardından dün akşam saatlerinde İstanbul’a dönebildik. Henüz geleli 24 saat olmadan TOFAŞ maçını oynadık. Başta Micic olmak üzere bazı oyuncularımızı bu akşam dinlendirdik. Aslında bu maçın büyük bölümünü rotasyondaki yerli oyuncularımızla oynamayı planlıyorduk ama kaybetmeye tahammülümüz yoktu. Bu sebeple ikinci yarının büyük bölümünde Clyburn’ü oynatmak durumda kaldık. Lig maçları kolay değil, TOFAŞ takımının en skorer oyuncusu Rob Gray de bugün sakatlığı sebebiyle oynamadı.

Güzel bir mücadele oldu, son bölümde tecrübemizle maçı kazanmayı başardık. Basketbol Süper Ligi hiç kolay değil, bir yandan EuroLeague çift maç haftasında büyük efor sarf ederken ligde karşılaştığımız rakipler bizi epey zorluyorlar. Bugün de bizim için çok zor bir maç oldu. Tabii gönül istiyor ki EuroLeague’de çok süre alamayan oyuncular bu tür lig maçlarını sürüklesinler, eskiden Anadolu Efes‘te böyle oluyordu. Şu an ise maalesef bu oyunculardan katkı alamıyoruz, TOFAŞ maçını tamamen bu isimlerle oynasak bugün kaybedecektik. Bu yüzden ikinci yarıyı ağırlıklı olarak yabancı oyuncularımızla oynadık, maçı da kazandık.

beIN Sports

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …