Güncel Haberler

Maç Analizi: Efes, Partizan’a Son Nefeste Kaybetti

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Belgrad’da konuk olduğu Partizan‘a son nefeste 82-79’luk skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Partizan 5 maçlık mağlubiyet serisine son verdi ve 5-9 ile 15. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise 7-7 ile 7. sırada yer aldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Partizan’da James Nunnally 18 sayı, 4 ribaund, 7 asist ile yıldızlaşırken, Dante Exum 18 sayı, 2 ribaund, 4 aist, Kevin Punter 18 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ve Mathias Lessort 13 sayı, 5 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Temsilcimizde Rodrigue Beaubois 30 sayı (5-8) 3 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ile maçın en skorer ismi olurken, Ante Zizic 20 sayı, 9 ribaund ve Vasilije Micic 14 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile direnen başlıca isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Ligin son dönemde en iyi hücum performansına sahip iki takımının karşılaşmasında ilk çeyrek beklentilerin çok altında yüzdelerle oynandı. İki ekip de bulduğu kolay atışlardan bile skor çıkaraması artı hakemlerin de yardımıyla savunmada sertlik seviyesinin yukarı çıkmasıyla beraber sayı izlemekte çok zorlandık. İki takımın da skor üretememesi ve faul düdüklerinin gelmemesiykle oyun durmadı, TV molasına bile ancak çeyreğin bitimine 2 dakika kala gidilebildi! İlk 10 dakikayı ev sahibi Partizan 14-10 önde tamamladı. İkinci çeyrekle beraber Beaubois liderliğinde hücumda kendisine gelen temsilcimiz, Fransız yıldızın üst üste zor şutları sokmasıyla, alev almasıyla beraber momentumu tamamen elimize geçirdik. Agresif oynadığımız için çizgiye gitmeye de başladık ve tam 27 sayı ürettiğimiz ikinci çeyrek sayesinde soyunma odasına da 28-37 önde girdik.

İkinci yarıyla beraber maalesef bu kez rüzgarı arkasına alan taraf Partizan oldu… Stark Arena’daki müthiş atmosfer ve taraftar desteğinin itici gücünü kullanan Sırp ekibi savunmada vidaları sıktı ve yaptığımız basit hataları değerlendirerek maçta uzun bir aranın ardından skorda da üstünlüğü ele almış oldu. Beaubois yine devreye girerek takımı ayakta tutmaya başladı ama yarı sahayı çabuk geçerek savunmamızın açıklarını geçiş hücumları ile cezalandıran Partizan öne geçmemize izin verdi. Maç boyu oynamayan ama son anlarda sahaya girerek önce savunmayı toparladı sonra da bir hücum ribaundu ile bulduğu basket sayesinde 35 saniye kala farkı 1 sayıya çekmemizi sağladı. Ancak sonrasında Partizan hücumda Nunnally, o Dunston’ın üzerinden bulduğu kritik üçlük isabeti ile bir nevi fişi çekmiş oldu. Bitime 15 saniye kala akıllı kenar oyunuyla hızlı bir sayı buldu. Çizgide hata yapmayan Partizan karşısında son hücumda molamız kalmadığı için tam sahada oyuna başladık M’Baye’yi sağ dipte buluşturarak kritik bir üçlük de biz bulduk. Ancak Punter çizgide yine hata yapmadı ve sonrasında biz topu dipten oyuna sokarken Clyburn ile hata yaptık ve maçın skoru 82-79 olarak tescillenmiş oldu.

Efes, yakaladığı serinin ardından Baskonia’ya evinde kaybetmişti ve aslında o maçta tehlikeli çanlarının çaldığını, Micic ile Clyburn’ün çok yıprandığını söylemiştik. Maalesef bu zor deplasmanda iki yıldızın fiziksel sıkıntıları bir kademe daha yükselerek ortaya çıktı. Beaubois dışında Zizic de aslında bu maçta x-faktör katkısı sergiledi ama maçın çoğunluğunda Bryant, Polonara, Pleiss gibi isimlerden savunmada gerekli enerjiyi, katkıyı alamadığımız için işler yolunda gitmedi. Taylor da elinden geleni yaptı yine ama bu seviyeler için sıradan bir görev adamı olmaktan öteye gideyeceğini tekrar görmüş olduk. Özetle Efes’de Micic ve Clyburn devreye girmediği anlarda Beaubois böyle kendini aşsa bile galibiyet zor görnüyor. Ayrıca Larkin’in de artık biran önce takıma katılması gerekiyor, daha süre bulup ritmini yakalamasını da bekleyecek Efes ve sezon hızlıca ilerliyor, bu galibiyetler her zamankinden çok can yakacak çünkü son yılların en çekişmeli sezonlarından birini izliyoruz, herkes herkesi yenebiliyor ve bırakın Final Four hesaplarını play-off bileti bile şuanda aslanın ağzında!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …