Güncel Haberler

Koç Ataman, Partizan Yenilgisini Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Partizan’a 82-79’luk skorla kaybetmişti.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Çok güzel bir maç oldu, her iki takım da büyük efor sarf etti. Maçın son 3-4 dakikasına kadar oyunun kontrolü bizdeydi, sonrasında Partizan çok agresif bir savunma yaptı. Rodrigue Beaubois dışında ekstra skor katkısı alabileceğimiz bir isim bulamadık, yanlış atış tercihleri yaptık. Rakibimiz ise kritik anlarda önemli isabetler buldu. Bu yıl EuroLeague çok zor, her maç sanki bir final havasında geçiyor. Önemli maçları kazandığımız zaman oyuncularımız mükemmel oluyorlar ama kaybettiğimiz zaman tüm sorumluluk bende oluyor. Bir anda çok kötü bir koç haline gelip takımını nasıl organize edeceğini bilmeyen biri oluyorum. Bu sebeple bugün kaybetmemizin tek suçlusu benim.

Partizan harika bir takım, bu salonda harika bir atmosferin önünde oynuyorlar. EuroLeague’in bu denli rekabetçi bir hale gelmesinde büyük pay sahibiler, ayrıca Zeljko Obradovic gibi harika bir koçları var. Evet, üst üste çok fazla maç kaybettiler ama basketbolda böyle şeyler yaşanabiliyor.

Ben çok kötü bir başantrenörüm, bu sebeple EuroLeague şampiyonu olamayacağız. Hatta koçluk yapmayı bile unuttum. EuroLeague’de herkes herkesi yenebiliyor, mesela Baskonia bu hafta iki çok önemli galibiyet aldı. Çok dengeli bir lig oluyor. Kimin şampiyon olacağını bilmiyorum ama bizim olamayacağımızdan eminim, çünkü ben çok kötü bir koçum. Kendime kızgın değilim ama içerisinde bulunduğumuz durumdan dolayı çok sinirliyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …