Güncel Haberler

İDDİA: Panathinaikos ve Maccabi de Kostas ile İlgileniyorlar

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinde Panathinaikos ile Maccabi Tel Aviv, transferde Fenerbahçe’ye rakip oldular.

Avrupa basınında çeşitli kaynaklarda çıkan haberlere göre Kostas Antetokounmpo transferinde temsilcimiz Fenerbahçe’ye iki yeni rakip gelmiş oldu.

25 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Yunan uzun, yaz döneminde başta Panathinaikos ile Olympiakos olmak üzere bir çok Euroleague ekibinin gündemine gelmiş ama o NBA şansını zorlamayı tercih etmişti. Ancak bu sezon NBA’de hiç forma giyememiş, G-League’de çıktığı 11 maçta ise ortalama 28.5 dakika süre alırken 11.8 sayı, 6.4 ribaund, 1.5 blok, 1.0 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Yunan uzun hakındaki detaylı analizimi sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım.

Gelelim bu transferin Pana açısından detaylarına. Yoncalar sezonun bu bölümünde aslında ritmlerini buldular, hatta beklentilerin üstünde işlere imza atıyorlar. Ama pota altında eksikleri olduğunu da belirtmek lazım. Papagiannis ve Gudaitis klasik 5 numaralar, çember koruma, adam değişme savunmasu gibi konularda eksikleri var elbette. Ayrıca 4 numarada en çok kullandıkları Williams da savunma tarafı ile öne çıkan bir isim değil, hatta daha çok bir 3.5 numara. Dolayısıyla Kostas gibi bir isme ihtiyaçları var, hatta kısa beşlerde onu 5 numaraya çekip farklı sistemler de kullanabilir koç Radonjic.

Maccabi cephesinden bakacak olursak ise konu daha basit. Poythress’ı sakatlığa kurban verdiler, bu nedenle de uzun rotasyonuna bir takviye yapmaları gerekiyor. Kostas, onun kadar kalıplı ve sert bir oyuncu değil ama şut tehditi olması, atletizmi ve çabuk ayakları artı savaşçı kimliği ile onun özellikle savunma tarafındaki eksikliğini kapabilecek durumda. Özetle İsrail ekibinin ona Panathinaikos’dan daha fazla ihtiyacı olduğu da bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …