Güncel Haberler

İDDİA: Fenerbahçe’nin Gündeminde Antetokounmpo Var! (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko hem Bjelica’nın devam eden sakatlığı hemde üstüne gelen Motley’nin sakatlığı sonrası uzun rotasyonuna takviye yapmak için kolları sıvadı.

Yunan sitesi SDNA’da yer alan habere göre Fenerbahçe Beko, NBA ekiplerinden Bulls ile çift yönlü yani çıkışı kolay bir kontratı bulunan, süper yıldız Giannis’in kardeşi Kostas Antetokounmpo ile ilgileniyor.

25 yaşında olan 2.08 metre boyundaki Yunan uzun, yaz döneminde başta Panathinaikos ile Olympiakos olmak üzere bir çok Euroleague ekibinin gündemine gelmiş ama o NBA şansını zorlamayı tercih etmişti. Ancak bu sezon NBA’de hiç forma giyememiş, G-League’de çıktığı 11 maçta ise ortalama 28.5 dakika süre alırken 11.8 sayı, 6.4 ribaund, 1.5 blok, 1.0 top çalma ile katkı vermişti.

OYUNCU ANALİZİ:

Kostas, henüz fiziksel gelişimini tamamlamamış, doğuştan atletik özelliklere sahip bir uzun. Pota altındaki etkin bitiriciliği, hareketli pozisyonlarda artı dribbling üstü de potaya gidebilmesi ile önemli bir potansiyele sahip hücumda. Ayrıca top tekniğinin de bir pivota göre iyi olduğunu belirtmek gerekli. Yüksek motoru ile mobil bir uzun ve geçiş hücumlarında takımla beraber koşarak potaya topsuz ataklar yapan, atletizmini burada da çok iyi kullanan bir isim. İşin savunma tarafında da önemli artılara sahip. Çabuk bacakları, atletizmi ve dikey patlayıcığı sayesinde blok tehditi yüksek. Bu özellikleri sayesinde ikili oyunlarda kısaların karşısında ya da 4 numarada yüzü dönük hücum eden forvetlerin karşısında da kalabiliyor, kolay geçilmiyor.

Gelelim geliştirmesi gereken yönlerine. Öncelikle hücum tarafına bakalım. Şutlarını geliştirmesi gerekiyor ki 4 numarada da kendisine süre bulabilsin. Genel anlamda şut seçimleri konusunda mental olarak kendisini geliştirmeli, oyun bilgisini arttırmalı. Hareketli pozisyonlarda topla buluşmadığında hücumda pasif kalabilen bir isim, potadan uzaklaştıkça etkisi azalıyor. Pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu diyemeyiz. Pozisyon bilgisi eksik ve topu takip edip box-out yapmayı unutabiliyor. Ayrıca fiziksel anlamda henüz gereken kalınlıkta olmaması da onu pozisyon almada zorluyor. Alçak post savunmasında da rakiplerini göğüslemekte aynı sebepten dolayı iyi durumda değil. Son olarak savunma konusunda genel anlamda bir disiplin ve istikrar sorunu var.

Kostas saf bir atlet ve önemli fiziksel özelliklere sahip ağabeyi gibi. Ancak halen ham bir uzun. Mental olarak da fiziksel olarak da gelişimini sürdürüyor ki oyunu öğrenmeye de devam ediyor. Birçok uzun gibi o da 26-27 yaşından sonra olgunluk dönemine girip en verimli dönemini yaşayacak. Fenerbahçe’de hem Motley hem de Bjelica olmayınca hatta 4 numaradan da dakika alan Pierre’in de yokluğunda uzun rotasyonu iyice daralmış durumda. Dolayısıyla koç Itoudis’in elini güçlendirecektir kuşkusuz. Enerjisi, atletizmi, yüksek motoru ve hücum ribaundlarında giderek artan etkinliği ile çok faydalı bir uzun. Kalınlaşması, savunma ribaundlarına konsantre olması ve sırtı dönük silahlarını geliştirerek hücumda takıma daha fazla skor katkısı veremesi gerekiyor. NBA sevdasından en azından birkaç sene daha vazgeçip kendisini gelişimine verebilirse Fenerbahçe’de aynı zamanda Yunanistan milli takımının da başantrenörü olan koç Itoudis’in mentörlüğü ile Euroleague seviyesinde aranan uzunlardan birine dönüşebilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …