Güncel Haberler

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (9.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde normal sezonun 9. haftasını geride bıraktık.

5 temsilcimizden, 2 tanesinin sahne aldığı bu haftada; hem Daçka hem de Bahçeşehir’in mağlubiyetleri ile keyfimiz kaçtı.

Gelin her zaman olduğu haftanın panoramasını gibi birlikte hazırlayalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon çetin ve çekişmeli bir turnuva izliyoruz kuşkusuz. Bunu sağlayan ekiplerin ikisi de, yani güçlü F4 adaylarından ikisi de aynı grupta yer alıyorlar. E grubundaki bu zorlu maçta da karşı karşıya geldiler. Hapoel Jerusalem konuk olduğu geçen sezonun da F4 takımlarından biri olan Ludwigsburg’u 81-87’lik skorla geçmeyi başardı ve grupta liderlik koltuğuna oturdu. Bu galibiyetle beraber geçtiğimiz sezonlarda yaşadıkları hayal kırıklıklarının aksine bu kez ne kadar hazır ve iddialı olduğunu gösteren İsrail ekibine biz de bu kritik galibiyetin ardından haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu haftanın sürprizine imza atan ekip İsrail temsilcisi Bnei Herzliya oldu. Güçlü rakipleri Rytas’ı deplasmanda devirirken bu başarılı sonucun mimarı tecrübeli uzun Maurice Kemp‘den başkası değildi. 31 yaşındaki Amerikalı uzun lig maçında Maccabi Tel Aviv karşısında sergilediği performansın bir kopyasını burada da gösterdi ve sadece 7 saniye dinlenip 39:53 dakika sahada kalırken 33 sayı (14-20 2sayı, 5-6 s.atış), 11 ribaund, 4 asist istatistikleriyle tam 37 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla da haftanın MVP’si oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takılardan seçim yapılmıştır.)

  • Maurice Kemp (Bnei Herzliya): 33 sayı (14-20 2sayı), 11 ribaund, 4 asist, 37 verimlilik
  • Jeff Withey (Bilbao): 13 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Kendrick Perry (Unicaja Malaga): 19 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 23 verimlilik
  • Marko Josilo (Igokea): 8 sayı, 11 ribaund, 7 asist, 23 verimlilik
  • David Holston (Dijon): 21 sayı (5-8 3sayı), 2 ribaund, 5 asist, 2 t.çalma, 22 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …