Güncel Haberler

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (8.Hafta)

7DAYS EuroCup 8. hafta programını geride bıraktık.

Hem Türk Telekom hem de Frutti Extra Bursaspor ile kazandığımız keyifli bir haftayı geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Duran yönetimindeki Joventut Badalona grubunun ve tüm organizasyonun favorilerinden biri. Ancak geçen hafta deplasmanda Cluj’a kaybederek soğuk bir duş almışlardı. Bu hafta ise evlerinde hemen reaksiyon gösterdiler ve kendileri gibi turnuvanın favorileri arasında gösterilen önemli bir rakibi, Venezia’yı 90-87’lik skorla geçerek 5 galibiyete ulaştılar, tekrar liderlik yarışındaki iddialı konumlarını ele geçirdiler. Venezia gibi sert ve disiplinli bir takıma karşı 20 asist üzerinden tam 90 sayı bulan İspanyol ekibine biz de bu etkili performansı nedeniyle haftanın takımı ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Prometey bu sezon organizasyonda ilk kez yer alan bir ekip. Çek milli takımından hatırlayacağınız koç Ginzburg liderliğinde keyif veren bir basketbol oynuyorlar ve bu hafta da konuk ettikleri denk rakiplerden Cluj’u 105-82 gibi dikkat çekici bir skorla geçmişlerdi. Bu dominant galibiyetin başmimarı ise koçun milli takımdan da öğrencisi olan Ondrej Balvin oldu. 30 yaşındaki tecrübeli uzun 30 dakika süre alırken 23 sayı (6-6 2sayı, 2-2 3sayı, 5-6 s.atış), 6 ribaund, 3 asist istatistikleriyle durdurulamaz bir performans sergiledi ve Cluj savunmasını tam anlamıyla dağıttı. Biz de 34 verimliliik puanına ulaşan Çek uzuna alkışlarka haftanın MVP’si ödülünü veriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Ondrej Balvin (Prometey): 23 sayı (6-6 2sayı, 2-2 3sayı, 5-6 s.atış), 6 ribaund, 3 asist, 34 verimlilik
  • DJ Kennedy (Prometey): 23 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 4 t.çalma, 33 verimlilik
  • Yago Dos Santos (Ratiopharm Ulm): 18 sayı, 2 ribaund, 9 asist, 29 verimlilik
  • Jerian Grant (Türk Telekom): 18 sayı (4-4 2sayı, 2-4 3sayı, 4-4 s.atış), 9 asist, 28 verimlilik
  • Andre Feliz (Joventut Badalona): 15 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 5 top çalma, 28 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …