Güncel Haberler

Koç Sarıca, Efes Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 9. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk olduğu Anadolu Efes’i iki uzatma sonunda 111-112’lik skorla geçmeyi başardı.

Maçın ardından Karşıyaka’nın başarılı koçu Ufuk Sarıca açıklamalarda bulundu:

Evet, maç boyunca sakindim çünkü oyuncularıma çok güveniyorum. Bugün tecrübemizle örtüşmeyen bazı belirgin hatalar yaptık ama Anadolu Efes gibi bir rakibi 2 uzatmanın sonunda mağlup ederek önemli bir başarı elde ettik. Biz çok yeni bir takımız. Bunu sadece kaybettiğimiz zaman değil, kazandığımız zaman da söylüyorum. Bazı hatalar oluyor ama hafta boyunca rakibimize çok iyi hazırlandık. Belki müdafaa kısmında daha iyi olabilirdik ama 2 uzatmanın oynandığı bir maçta yüksek skoru engellemek kolay değil. Yine de bugün maçı asla bırakmadık, bence genele baktığımız zaman çok iyi oynadık.

Anadolu Efes‘i de kutluyorum, müthiş bir direnç gösterdiler. Onlar da perşembe günü zorlu bir maç oynayıp buraya geldiler. Yine de maçı kazanmayı daha fazla isteyen taraf bizdik. Belki maçı uzatmalar olmadan da bitirebilirdik, yine ilk uzatmada kazanabilirdik ama böylesi belki daha zevkli oldu. Bizi ilerleyen haftalar için ivmelendirecek bir galibiyet aldık.

Yine de sırf bugün kazandık diye tüm dünyayı fethetmedik, çarşamba günü Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde kesinlikle kazanmamız gereken bir Telekom Baskets Bonn maçı var. Bugün aldığımız galibiyet Bonn maçının öncesinde büyük moral oldu. Bu akşam İzmir’e döneceğiz, yarın sabahtan itibaren tümüyle Bonn maçına odaklanacağız. Tüm ekibimi ve takımımı kutluyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …